Vukas Radonjić / - LAZAR RUžIć
15/08/2024 u 10:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Radonjić: Podignuta optužnica protiv šest lica za krijumčarenje cigareta

Specijalno državno tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv šest lica, M.R., R.R., M.S., M.M., M.V. i J.M., zbog krijumčarenja cigareta.

Specijalno državno tužilaštvo je, Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina, Višeg suda u Podgorici, danas predalo optužnicu protiv okrivljenih: M.R., R.R., M.S., M.M., M.V. i J.M., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo krijumčarenje.

- Optužnica je podignuta jer je iz dokaza prikupljenih tokom istrage utvrđeno da postoji osnovana sumnja da je okrivljeni M.R., u 2020.godini, organizovao kriminalnu organizaciju, čiji su članovi postali ostali okrivljeni, a koja je djelovala tokom te i naredne godine, u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, sa ciljem krijumčarenja cigareta, tako što su se prenosile preko carinske linije, uz izbjegavanje mjera carinskog nadzora, a potom prodavale, rasturale i prikrivale na teritoriji Crne Gore i Bosne i Hercegovine, radi sticanja nezakonite dobiti i moći - saopštio je Vukas Radonjić, specijalni tužilac i portparol.

Krivične prijave protiv Tamare Zvicer, Krsta Maroša i Aleksandra Savića zbog bespravne gradnje objekata

U optužnici je predloženo da se okrivljenima produži pritvor.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 03:13