/ - FOTO: MUP MARIBOR ilustracija
06/01/2022 u 17:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Словенија: Кавчанин изручен из Аустрије

Он је у љубљански притвор дошао право из аустријског затвора, пошто је Словенија тражила од Аустрије да га изручи

Словеначким затвореницима, наводним члановима словеначке "ћелије" међународне криминалне организације "кавачки" клан, у љубљанском притвору придружио се и оптужени Драган Тодоровић, који је ухапшен 2019. године у Аустрији, пише словенски портал vecer.com.

Ухапшен члан словеначког огрнака "кавачког" клана

- Након недавног хапшења словеначког бјегунца у Задру у Хрватској, оптужени 34-годишњи Дрејц Ковач из Крања, наводно високопозиционирани члан словеначког огранка "кавачког" клана, који је доспио у словеначки притвор, оптужени Драган Тодоровић придружио се осталим притвореницима у овом случају прошлог уторка. Он је у љубљански притвор дошао право из аустријског затвора, пошто је Словенија тражила од Аустрије да га изручи. Тодоровић, држављанин Босне и Херцеговине са сталном адресом у Бањалуци, ухапшен је 26. августа 2019. године у Аустрији са дрогом као курир за словеначки огранак "кавачког" клана. Окружни суд за кривична питања у Грацу га је осудио на три године и шест мјесеци затвора- пише наведени портал.

Словеначки огранак "кавчана": Прокријумчарили 800 килограма дроге

Припадници словеначког огранка "кавачког" клана такође су у камионима са адаптираним просторијама шверцовали дрогу и новац од продаје дроге.

Хрватска полиција ухапсила је Дрејца Ковача из Крања, наводног члана словеначке групе "кавачког" клана, који се заједно са 24 оптужена нашао на великој тужилачкој оптужници. Четворица оптужених су и даље у бјекству. Он је ухапшен прије неколико дана у Задру. Након што је Ковач прошлог прољећа избјегао хапшења у Словенији, расписан је европски налог за хапшење.

Песретнуте поруке: Службеница тужилаштва Словеније "кавчанима" одавала информације у замјену за новац?

Играо је важну улогу у злочиначкој организацији. Дрогу је држао у изнајмљеном магацину у Наклу, коју су чланови удружења тамо превозили из Шпаније и Холандије. Имао је улогу курира и магационера.

Задарска полиција саопштила је да је Ковач ухапшен прошле недеље. По налогу задарског суда, полицијски службеници су извршили и претрес стана и других просторија које је он користио. Према оптужници, словеначки чланови "кавачког" клана су у Словенију донијели, а затим продали најмање 534 килограма кокаина и друге дроге.

Словенија: Огранак кавачког клана пред судом, свједоци сарадници спремни да проговоре о криминалном плану

Незапамћена међународна операција, која је раније извршена, у којој је учествовало осам земаља довела је до подношења кривичних пријава против 61 осумњиченог из балканског наркокартела који је Европу преплавио кокаином, јавља Еуропол. Ухапшено је њих 23, а међу њима има и држављана Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 05:49