Са привођења / Фото: Жана Бојанић
28/09/2021 u 22:50 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Случај прања новца: Молдавац и супруга на саслушању у тужилаштву

Службеници полиције су пронашли током претреса бројне картица за банкомате и телефоне

Осумњичени молдавски држављанин М.Ј. и његова супруга Е.И. (33) приведени су у Специјално државно тужилаштво, након што је црногорска полиција на иницијативу колега из Молдавије, спровела акцију и претресла стан у којем је боравио на подручју Бара и завршила све потребне радње из своје надлежности.

Молдавац је ухапшен данас након акције полиције, а надлежно тужилаштво Молдавије сарађује са црногорским колегама поводом овог случаја и представници те институције били су присутни током акције.

Како смо данас писали, Сектор за борбу против криминала спровео је акцију заједно са међународним службама и претрес М.Ј. за којег се сумња да се бавио криминалним радњама.

Истрага сумња да се ради о прању веће количине новца стечене продајом дроге. Наводно се ради о више милиона еура.

Kод њих је пронађено и одузето више од 100 банковних картица, десетине СИМ картица, девет мобилних телефона, два луксузна возила чија вриједност износи око 100.000 еура, око 3.000 еура готовог новца и три лап топа.

image
- Фото: УП

Према незваничним информацијама, М.Ј. је био повезан са криминалном организацијом.

image
- Фото: УП

Из Управе полиције вечерас су се званично огласили наводећи да је у питању била акција кодног назива „МИГ“.

image
- Фото: УП

Како наводе, рад на предмету започет је у јулу 2020. године, у сарадњи са Полицијом и Специјалним тужилаштвом Републике Молдавије, СЕЛЕЦ Центром из Букурешта и уз подршку ЕУ Програма помоћи ИПА2019 Вестерн Балканс.

image
- Фото: УП

- У раним јутарњим часовима, синхронизовано су изведене полицијске акције у главном граду Молдавије, Kишињеву, као и на територији Бара у Црној Гори. Извршен је претрес на 15 локација, у двије земље истовремено, од чега четири претреса у Црној Гори- кажу из Управе полиције.

Додају да је М.И организатор ове криминалне групе, за коју су прикупљени докази који упућују на сумњу да је извршила кријумчарење и дистрибуцију опојних дрога у вриједности од милион и по еура.

- Данашњим претресима у Молдавији, пронађено је и одузето око три килограма таблета са листе опијата - Алфа ПВП- истичу из УП.

М.И. и Е.И. ће уз кривичну пријаву бити спроведени надлежном тужиоцу у Специјалном државном тужилаштву.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:09