/ - Фото: Фејсбук
27/05/2021 u 10:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СНП: Разоткривање убиства Јовановића мора бити приоритет нове власти

Како додају, иако је дошло до промјене власти на изборима прошле године, новинарство у Црној Гори још увијек није слободно

Данас се навршава седамнаест година од мучког убиства Душка Јовановића, уредника дневног листа Дан и некадашњег истакнутог посланика Социјалистичке народне партије, чији је био један од оснивача. Сурова је чињеница да ни данас, након толико година, не знамо ко је убио Душка Јовановића, ни ко је наредио ово трагично непочинство, наведено је у саопштењу СНП-а.

Како додају, иако је дошло до промјене власти на изборима прошле године, новинарство у Црној Гори још увијек није слободно.

-А свакодневне пријетње и напади на посленике јавне ријечи то недвосмислено потврђују. Пипци ДПС хоботнице још увијек су толико јаки да не дозвољавају ослобађање новинара и медија, а најбољи примјер тога је Јавни сервис који и даље остаје ударна песница Мила Ђукановића-наводе они.

Додају да у спомен на Душка Јовановића, вјечитог хероја слободне мисли, СНП ЦГ истиче да правда и слобода морају бити успостављене и промовисане као основни постулати новинарске професије, а новинари морају имати елементарно коректне услове за рад, како би се очували критеријуми и квалитет професионалне етике.

Подсјећају да пут до истине у Црној Гори никада није био лак, а за слободну ријеч давало се много, некад и живот, као што је то урадио Душко.

-Нема потпуне слободе медија док се не разријеше случајеви напада на новинаре и док налогодавце и извршиоце убиства Душка Јовановића не стигне рука правде. Држава која пледира да постане наредна чланица Европске уније, са оваквим теретом на својим плећима то свакако неће успјети, те стога велики задатак разоткривања убиства Душка Јовановића мора бити један од приоритета нове власти- закључили су.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 16:02