/ - MARKO MILJKOVIĆ I VELJKO BELIVUK FOTO: MUP RS
28/01/2022 u 13:22 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Специјално тужилаштво ЦГ опет саслушава Беливукову групу?

Подсјећамо, СДТ Црне Горе упутило је раније надлежним органима Србије замолницу да се Вељко Беливук, Марко Миљковић, Небојша Јанковић и Ратко Живковић саслушају

Представници СДТ-a наводно би, према незваничним информацијама, требало ускоро опет да  отпутује у Србију ради саслушања поводом случаја познатије као "Вељко Беливук", везнао за злочине почињене на теритроији Црне Горе.

Подсјећамо  раније је у просторијама Тужилаштва за организовани криминал, у Србији, одржано салсушање  Вељка Беливука, Марка Миљковића и Небојше Јанковића, осумњичених за убиство Дамира Хоџића и Адиса Спахића у Црној Гори.

Чађеновић и Катнић саслушали Беливука и Миљковића

Саслушање су тада обавили специјални тужилац Црне Горе Миливоје Катнић и његов најближи сарадник Саша Чађеновић. Како  су тада писали медији, Беливук, Миљковић и Јанковић су негирали да су убили Хоџића и Спахића, и отели Радуловића. 

ДЕТАЉИ ИСТРАГЕ: СДТ покренуло поступак због вишеструког убиства у ЦГ, Међу осумњиченима Беливук и Миљковић

Подсјећамо, СДТ Црне Горе упутило је раније надлежним органима Србије замолницу да се Вељко Беливук, Марко Миљковић, Небојша Јанковић и Ратко Живковић саслушају на околности кривичних дјела. 

ЕКСКЛУЗИВНО: Кавчани Капетана држали заробљеног два мјесеца, па га убили?

Ријеч је о проширењу истраге против Беливука, Миљковића и Јанковића, а под лупом се налази и извјесни Живковић, који се не помиње у оптужници која је подигнута против криминалне групе вођа навијача.

Поменути предмет заведен је као проширење истраге, а помиње се и ново лице – Живковић, који се не налази у оптужници Тужилаштва за организовани криминал, која је раније подигнута против криминалног клана.

Подсјетимо,  СДТ донијело наредбу о спровођењу истраге против Беливука, Миљковића, Ј. Н. и Ж. Р. због сумње да је Беливук на територији Црне Горе  створио криминалну организацију која је сада осумњичена за два убиства – Дамира Хоџића и Адиса Спахића, Хоџићевог шурака.

Поред оптужених вођа навијача, истрага се односи на Јанковића и Живковића.

Подсјетимо, Вељко Беливук, Марко Миљковић и припадници њихове криминалне групе терете се, према наводима оптужнице која је подигнута, за бројна кривична дјела почињена на територији Србије, међу којима су и брутална убиства. Оптужница је подигнута за засад пет ликвидација, а извјесно је да у претходном периоду дошло до проширење истраге.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 06:17