/ - ФОТО: ИЛУСТРАЦИЈА, ПОРТАЛ ДАН
09/12/2021 u 13:05 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Суђење за шверц наркотика: Авдић жели да склопи споразум о признању кривице

СДТ наводи да је Мујовић од почетка 2018. до 25. августа 2019. на територији Црне Горе, Србије, БиХ, Хрватске, Републике Мађарске организовао криминалну организацију за вршење кривичних дјела

Почетак суђења Никшићанину Радовану Мујовићу и још четворици оптужених због стварања криминалне организације која се према наводима СДТ-а бавила шверцом дроге одложено је јер оптужени Давор Авдић жели да склопи споразум о признању кривице.

Авдић је казао да стоји иза предлога споразума о признаљу кривице који је СДТ-у доставио адвокат Милош Вуксановић.

- Адвокат Милош Вуксановић је у консултацији самном доставио предлог споразума о признању кривице. Тада 

Међутим истог дана Вуксановић је СДТ-у доставио рјешење о његовом разрјешењу тако да он у овом поступку више не заступа Авдића.

Судија Радовић је казао оптуженом да адвоката мора да изабере у што краћем року како би се овај судски процес наставио и да би се наставиле радње везане са тужиоцем око евентуалног споразума о признању кривице. Судија је указао да је циљ суда да овај процес што прије почне јер је један од оптужених већ дужи временски период у притвору, тачније Радован Мујовић.

Према наводима оптужнице, осим Радована Мујовића, окривљени су Александар Ђурђевац, Јован Божић, Давор Авдић и Стефан Лалатовић.

СДТ наводи да је Мујовић  од почетка 2018. до 25. августа 2019. на територији Црне Горе, Србије, БиХ, Хрватске, Републике Мађарске организовао криминалну организацију за вршење кривичних дјела за која се могу изрећи казне од четири године и више затвора, ради стицања незаконите добити и моћи.

- За организацију је врбовао друга лица, лично или преко осталих припадника организације. Криминална организација се бавила шверцом наркотика, а Радован Мујовић је планирао извршење кривичних дјела, обезбјеђивао новац и телефонске апарате са иностраним СИМ картицама, давао наредбе и упутства за извршење кривичних дјела - пише у оптужници.

Истрага наводи: "Радован Мујовић је од почетка 2018. до 25. августа 2019. године на територији Црне Горе, Србије БиХ, Хрватске Републике Мађарске организовао криминалну организацију за вршење кривичних дјела за која се могу изрећи казне од четири године и више затвора, ради стицања незаконите добити и моћ".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 19:25