Демолиран аутомобил Перовића / Фото: Дан
15/05/2021 u 09:41 h
Darko JovovićDarko Jovović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У андријевичком селу Грачаница демолиран аутомобил сина активисте Нове

Ово је била порука упућена мени као некоме ко је бранио Српску православну цркву у Црној Гори, каже Перица Перовић

За сада непознати починиоци демолирали су синоћ у селу Грачаница код Андријевица путнички аутомобил марке “голф“, у власништву Жељка Перовића, сина Перице Перовића, члана и активисте Нове српске демократије.

На аутомобилу су, између осталог, избушене гуме и поломљена стакла. На возилу је, уз погрдне ријечи, исписано и „Перица, ово је Монтенегро“. Перовић наводи да се радо о вандалском чину који, како наводи, сигурно има везе са његовим политичким ангажманом и националним опредјељењем.

- Згрозили смо се јутрос кад смо поред породичне куће угледали демолирано ауто мог сина који је недавно постао пунољетан. Очигледно да је порука била упућена мени као некоме ко је у минулом периоду, учествујући у литијама, бранио Српску православну цркву у Црној Гори, о чему свједоче и ријечи које су исписане на возилу. Сигуран сам да су ово урадиле оне структуре које су с негодовањем посматрале док смо  прије пар дана у сеоском дому обиљежавали празник Светог Василија Острошког – навео је Перица Перовић.

image

Демолирани аутомобил

Фото: Дан

Он је казао да је о свему обавијестио полицију и да се нада да ће виновници овог нечасног дјела бити откривени.

Исте вечери у селу Слатина  запаљено је путничко возило Чеда Јелића, једног од предводника прошлогодишњих литија на простору Басојевића.

Поводом ових догађаја реаговао је потпредсјеник општине Андријевица и шеф ОО Нове српске демократије Веско Ракетић, рекавши да је по сриједи оркестрирана хајка снага које константно раде на угрожавању интереса сепског народа у Црној Гори.

- Ово могу да раде само кукавице, које не мисле добро ни Цтној Гори ни народу који живи на овим просторима. Поруке су јасне, али то нас неће заплашити да штитимо и промовишемо историјске, културне и националне интересе српског народа у Црној Гори. На потезу су свакако државни органи који оваквим појавама треба да стану на крај, јер се све више угрожава безбједност оних који се боре за правду и једнакост свих који живе у Црној Гори – навео је Ракетић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 21:44