Ilustracija / - FOTO: UNSPLASH
08/09/2024 u 16:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Uhapšen Podgoričanin: Osumnjičeni za nedozvoljenu gradnju i povredu službenog pečata

Podgoričanin M.V. (52) uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozv oljena gradnja i zbog povrede službenog pečata.

- Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica podnijeli su krivičnu prijavu i lišili slobode lice osumnjičeno za graðenje objekta brz prijave i dokumentacije za graðenje u produženom trajanju u vezi sa krivičnim djelom skidanje i povreda službenog pečata i znaka. Slobode je lišen M.V. (52) iz Podgorice koji je, kako se sumnja, izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret na način što je 23. avgusta tekuće godine prilikom inspekcijskog nadzora od strane Urbanističko graðevinske inspekcije na katastarskoj parceli u Podgorici zatečeno izvoðenje radova, nadogradnje sprata, bez prijave i dokumentacije za graðenje - navode u saopštenju iz Uprave policije.

S tim u vezi, službenici Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine - Urbanističko gradjevinske inspekcije donijeli su mjeru zabrane daljeg graðenja objekta i postavili tablu zatvorenog gradilišta i službenu traku nakon čega su radovi obustavijeni.

- Urbanističko graðevinske inspekcije su utvrdili da je na predmetnoj lokaciji nastavijeno graðenje, te da su na gradilištu prisutni radnici koji izvode radove. Osim toga sumnja se da je M.V. uprkos pečatiranju gradilišta izvodio radove na objektu i 4. i 6. septembra. M.V. je doveden u službene prostorije gdje su od njega prikupljena obavještenja na zapisnik. Po nalogu tužioca koji je obaviješten o dogaðaju M.V. je lišen slobode - zaključuju u saopštenju iz UP.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 17:07