илустрација фото: Портал Дан / - илустрација фото: Портал Дан
04/06/2021 u 15:28 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ухапшен због пријетњи Бурсаћу и Шуковићу

Наведена кривична дјела осумњичени је извршио користећи друштвену мрежу i креирао лажни профил под називом „Марко Апрцовић”

Службеници Сектора за борбу против криминала - Групе за сузбијање кривичних дјела високотехнолошког криминала у сарадњи са службеницима Центра безбједности Будва, поднијели су данас Основном државном тужилаштву у Котору кривичну пријаву, против С.М. (34) држављанина Босне и Херцеговине, са мјестом пребивалишта у Будви.

Он се терети за приjетње упућене Дарку Шуковићу и Драгану Бурсаћу.

- С.М. који је лишен слободе, због постојања основане сумње да је извршио три кривична дјела угрожавање сигурности на штету Д.Ш., Д.Б. и правног лица „Антена М” д.о.о из Подгорице. Наведена кривична дјела осумњичени је извршио на начин што је користећи једну друштвену мрежу креирао лажни профил под називом „Марко Апрцовић” и са њега упутио коментаре пријетеће садржине који су се директно односили на уредника и директора портал “Антена М” – Д.Ш. као и лица радно ангажованих у наведеном порталу. Такође, користећи овај профил на друштвеној мрежи осумњичено лице је новинару и колумнисти из Босне и Херцеговине Д.Б. упитио коментаре пријетеће садржине. Након објављивања спорних кометара осумњичени је извршио деактивацију профила креираног налога- саопштено је из Управе полиције.

Службеници Управе полиције су предузимајући мјере и радње из своје надлежности, у координисаним активностима са Основним државним тужилаштвом у Котору, компанијом Facebook Inc, извршили идентификацију власника профила „Марко Апрцовић” са којег су и упућени коментари спорног садржаја и утврдили да се ради и С.М. 

- Он је лишен слободе и биће уз кривичну пријаву приведен државном тужиоцу у Основном државном тужилшатву у Котору на даљу надлежност- речено је из Управе полиције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 00:42