фото: Управа полиције / - фото: Управа полиције
06/08/2021 u 00:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УП: Изузета ручна бомба коjа jе пронађена код куће секретара МУП-а

Полициjа у сарадњи са надлежним тужилаштвом предузима неопходне мjере и радње у циљу утврђивања свих чињеница у вези наведеног догађаjа

Из Управе полициjе огласили су се поводом информациjе да jе у дворишту куће секретара МУП- Рада Милошевића пронађена бомба.

Они наводе дс jе Полициjа вечерас око 20:45 часова обавиjештена да jе у дворишту породичне куће државног секретара Министарства унутрашњих послова Рада Милошевића, у мjесту Хумци у Никшићу, пронађена ручна бомба.

– Одмах по добиjеном обавjештењу на лице мjеста изашли су полициjски службеници Центра безбjедности Никшић коjом приликом jе утврђено да се неактивирана ручна бомба налази у башти породичне куће Милошевића, након чега jе обезбиjеђено лице мjеста – саопштено jе из УП.

О наведеном догађаjу упознат jе државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Никшићу коjи jе овластио полициjске службенике да изврше увиђаj на лицу мjеста. 

– Службеници Одсjека за неексплодирана убоjна средства Директората за заштиту и спашавање Министарства унутрашњих послова изузели су пронађену ручну бомбу совjетске производње и она ће бити предмет даљег вjештачења – додаjу они.

Истичу да jе полициjа jе, у складу са стандардним оперативним процедурама, изузела трагове са лица мjеста ради даљих вjештачења у Форензички центар.

– У циљу утврђивања околности проналаска наведене ручне бомбе полициjски службеници су обавили разговор са лицем коjе jе пронашло ручну бомбу, гдjе jе том приликом указано да jе она пронађена приликом обављања радова у башти коjа се налази у дворишту породичне куће Милошевића.

Полициjа у сарадњи са надлежним тужилаштвом предузима неопходне мjере и радње у циљу утврђивања свих чињеница у вези наведеног догађаjа – наводе из УП.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 10:46