ADVOKAT MARKO IVANOVIĆ / - FOTO: ŽELJKA BOJANIĆ
05/06/2024 u 10:29 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Advokat Ivanović: Knežević položio jemstvo, nema namjeru da bježi, već da se obračuna sa režimom Đukanovića

Advokat Marko Ivanović, nakon današnjeg suđenja Dušku Kneževiću, saopštio je da su položili jemstvo od 75.000 funti. On je kazao da je osumnjičeni biznismen sudiji Amiri Đokaju naglasio da nikad nije imao namjeru, i da ni sada nema namjeru da bježi.

Advokat je kazao da je Knežević istakao da ima za cilj da se obračuna sa režimom Mila Đukanovića i djelom tužilaštva za koje smatra da nije radilo ispravno.

- U djelu predloga za određivanje jemstva, gospodin Knežević i ja smo dali određenu ponudu, sudu predočili određene dokumente, dali neke druge još podatke... Knežević je upoznao sud sa tim da nema namjeru  da bježi, da je on  došao u Crnu Goru da bi prije svega odbranio  imovinu koja mu je blokirana i, kako je on danas rekao pred sudijom a ušlo je u zapisnik, da bi se do kraja obračunao sa režimom gospodina Mila Đukanovića i vrhom pravosuđa, prije svega tužilaštva,  za koje smatra da je odgovoran za sve ove postupke, koje smatra progonom u odnosu nan njega -  rekao je, između ostalog advokat Marko Ivanović.

Advokat je, na pitanje novinara, kazao da pored ovog postupka, protiv Kneževića se pred ovim sudom vode još dva.

Povodom  eventualnog svjedočenja Kneževića protiv Mila Đukanovića, koje se od samog izručenja vezuje za ovog optuženog, advokat je kazao da se u tom djelu "očekuje da Kneževića eventualno neko iz SDT posjeti u UIKS, da se razgovara o tome i da se vidi pod kojim uslovima bi to bilo, da se uđe ozbiljno u tu priču". Advokat Ivanović je kazao da Knežević ne želi da bude zloupotrebljen.

Podsjećamo, osumnjičeni biznismen Duško Knežević saslušan je 30. aprila kod istražnog sudije podgoričkog Višeg suda. Nakon toga, odlukom sudskog vijeća, za njega ostaje na snazi ranija odlula o istražnom pritvor.

Knežević je ranije toga dana na zahtjev Crne Gore, izručen iz Velike Britanije.

– Službenici Sektora za borbu protiv kriminala danas su, uz asistenciju službenika Sektora policije posebne namjene, uspješno realizovali ekstradiciju D.K (65), državljanina Crne Gore, iz Velike Britanije u Crnu Goru – naveli su ranije tada iz Uprave policije.

Crna Gora ga je potraživala radi vođenja više krivičnih postupaka u našoj državi, zbog sumnje da je počinio krivična djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju putem podstrekavanja, zloupotreba ovlašćenja u privredi putem podstrekavanja, stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

Odloženo suđenje Dušku Kneževiću

– Ekstradicioni postupak je, u veoma kratkom roku, sprovoden od strane Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore sa jedne strane, i Ministarstva unutrašnjih poslova Velike Britanije (Home Office) uz podršku Kancelarije oficira za vezu Velike Britanije u Beogradu i Ambasade Velike Britanije u Podgorici, sa druge strane. Ekstradicija je, rano jutros, realizovana posebnim letom na relaciji London – Podgorica, uz visoki stepen mjera bezbjednosti – dodali su tada iz UP.

U februaru 2023. godine donijeta je prvostepena odluka u postupku ekstradicije Duška Kneževića Crnoj Gori, a naši nadležni organi tražili su njegovo izručenje u julu 2019. godine, prije skoro pet godina. Knežević je optužen je u više predmeta Specijalnog državnog tužilaštva.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jun 2024 13:53