Saslušanje Nikšićka grupa / - FOTO: ŽELJKA BOJANIć
23/10/2024 u 20:14 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Nikšićkoj grupi određen pritvor: Jedan od osumnjičenih razmatra saradnju sa tužilaštvom

Strahinja i Marinko Koprivica i Nikola Vukotić saslušani su večeras kod Suzane Mugoše, sudije za istragu podgoričkog Višeg suda, i njima je određen istražni pritvor do 30 dana.

Podsjećamo, ovom akcijom, koja je sprovedena po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) procesuirani su u ponedeljak Strahinja i Marinko Koprivica, Blažo Đurković, Nikola Vukotić i Igor Krstović.

Kako nezvanično saznaje portal Dan, jedan od uhapšenih u ovoj akciji razmatra mogućnost saradnje sa Specijalnim državnim tužilaštvom.

Nije poznato da li se to odnosi na sklapanje sporazuma o priznanju krivice ili svjedočenje. Do saradnje sa tužilaštvom, kako objašnjava sagovornik portala Dan, može doći, ali isto tako osumnjičeni može i da odustane.

Izvor blizak istrazi je za portal Dan naveo da je i u odnosu na osumnjičenog B.Đ. donijeta naredba o istrazi. Međutim, kako izvještava reporter portala Dan, on večeras nije bio sproveden kod sudije za istragu a ni u ponedeljak veče kada je tužilaštvo saslušavalo uhapšene.

Od dviјe ture cigareta 160.000, od droge mnogo više

Podjećamo, kako smo i izvještavali, saslušanje Strahinje i Mihaila Koprivice i Nikole Vukotića u SDT u ponedeljak trajalo je od 23.15 do skoro 2 sata posle ponoći.

Igor Krstović se od ranije, po osnovu drugog predmeta, nalazi u Istražnom pritvoru. On je, kako nezvanično saznajemo u utorak dao iskaz pred tužiocem.

Svi osumnjičeni su obuhvaćeni istragim povodom krivičnih djela vezanih za drogu i nedozvoljenu trgovinu cigaretama.

-Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje je lišilo slobode četiri lica (S.K., N.V., B.Đ. i M.K.) i protiv njih, kao i protiv: I.K., koji je u pritvoru u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, u drugom krivičnom predmetu, podnijelo krivičnu prijavu, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, a S.K., I.K. i B.Đ. krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, S.K. i M.K. dva krivična djela krijumčarenje, a S.K. i dva krivična djela nedozvoljena trgovina- saopštili su ranije iz SDT-a.

Policija je pretresla stanove i druge prostorije koje osumnjičeni koriste u Nikšiću. i  Podgorici i pronašla predmete važne za postupak.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. oktobar 2024 21:25