Вукотић / Фото: Архива
24/08/2021 u 23:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вукотић спремао сачекушу за Вељу Невољу и Миљковића на аеродрому у Тивту?

За сада се не зна са каквим доказима располаже СДТ када је ријеч о наводном припремању ове ликвидације, преносе Новости

Вечерње Новости пишу вечерас да је један од наводних вођа "шкаљарског клана" Јован Вукотић подстрекавао осумњичену криминалну групу на убиство Вељка Беливука, званог Веља Невоља и Марка Миљковића у јануару ове године.

Како пише овај лист, њима је тада сачекуша требала да буде спремљена на аеродрому у Тивту.

Акција полиције: Претреси објеката Јовице Вукотића

За сада се не зна са каквим доказима располаже СДТ када је ријеч о наводном припремању ове ликвидације, преносе Новости.

image
Фото: Архива

Подсјетимо, Центар безбједности Херцег Нови и црногорска полиција, трагају за Вукотићем. Како сазнаје портал Дан из полиције, Вукотић задњих 20 дана није примјећен на подручју Црне Горе.

Полиција трага за наводним "вођом" шкаљараца: Вукотић напустио државу?

Такође, припадници Управе полиције Црне Горе су данас извршили претрес обејката који су, како је незванично потврђено порталу Дана из полиције,у  власништву Вукотића.

Према евиденцији полиције он важи за једног од наводних "вођа" шкаљарског клана. Како је потврђено, претреси су урађени на подручју Подгорице, Котора и Цетиња.

Вукотић је 8. фебруара прошле године из Србије изручен Црној Гори, која га је потраживала ради вођења кривичног поступка пред подгоричким Вишим судом због кривичних дјела тешко убиство у покушају и недозвољено држање оружја. Одмах после екстрадиције саслушан је у Вишем тужилаштву, затим код судије за истрагу, након чега је спроведен у спушки затвор.

После неколико мјесеци ослобођен је оптужби и пуштен на слободу. Вукотић је касније затражио од тужилаштва да покрене поступак против више полицајаца, који су, како је тврдио, захтијевали од њега да дође у тамошњу станицу полиције, гдје га је наводно вребао плаћени убица.

Основно државно тужилаштво у Подгорици подигло је раније оптужницу против Вукотића због сумње да је утајио 22.800 еура пореза и доприноса као извршни директор и оснивач фирме "В2".

Он је са својим адвокатима негирао ово кривично дело и тврдио је да ће доказати невиност, и оптужио суд да се све то ради како би му се одредио притвор.

Подсјећења ради, полиција је прије неколико мјесеци извела сличну акцију претресања објеката вођа и високопозицонираних чланова "кавачког клана".

На "удару" је тада била имовина Радоја Звицера и Слободана Kашћелана, а убрзо после тога услиједило је хапшење самог врха ове мафијашке екипе.

Лисице је бјекством избегао Звицер, док се иза решетака нашао Kашћелан и још неколико особа. Они се сада сумњиче за стварање криминалне организације, као и за убиство.

Ријеч је, према сумњама СДТ, о Николи Станишићу, младићу из Подгорице, за кога се претпоставља да је ликвидиран, а да је тијело закопано на потезу од Никшића до Подгорице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:31