/ - OSNOVNO TUžILAšTVO PG, POLICIJA - FOTO: ž.B.
22/11/2023 u 12:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Za 24 sata registrovano sedam krivičnih djela

Navodi se da su službenici Uprave policije registrovali tri prekršaja javnog remećenja reda i mira, odnosno fizički napad, drsko ponašanje i prijetnju, i uhapsili tri osobe

U Crnoj Gori je prethodnog dana registrovano sedam krivičnih djela, zbog kojih je uhapšeno sedam osoba, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Iz tog resora su kazali da su registrovana krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, ugrožavanje sigurnosti, nasilničko ponašanje, krađe u pokušaju kao i dva krivična djela nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici.

“To je za rezultat imalo oduzimanje oružja i materija za koje se sumnja da se radi o drogama, sedam osoba je uhapšeno, tri su po rješenju osnovnog državnog tužilaštva zadržana, podnijeto je deset krivičnih prijava i jedan poseban izvještaj”, kaže se u saopštenju MUP-a.

Navodi se da su službenici Uprave policije registrovali tri prekršaja javnog remećenja reda i mira, odnosno fizički napad, drsko ponašanje i prijetnju, i uhapsili tri osobe.

Registrovano je i pet prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, povodom čega su tri osobe uhapšene.

Iz MUP-a su kazali da su se na putevima u Crnoj Gori prethodnog dana dogodile 23 saobraćajne nezgode, u kojima su dvije osobe teže povrijeđene, a dvije lakše.

“Shodno članu 166 Zakona o prekršajima i članu 296 Zakona o bezbjednosti saobraćaja, uhapšeno je osam osoba”, naveli su iz MUP-a.

Oni su kazali da je u Podgorici u ponedjeljak sprovedena akcija "Pojačana kontrola kretanja, rada i boravka stranih državljana" od policijskih inspektora za strance.

Iz MUP-a su naveli da je kontrolisano 120 stranih državljana, sedam privatnih preduzeća, tri gradilišta i 108 privremenih boravaka.

“Privedeno je 12 osoba, donesena dva rješenja o otkazu boravka, četiri rješenja o dobrovoljnom povratku, izdato osam prekršajna naloga”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da su, u okviru akcije "Poštuj život vrati oružje", policijski službenici od građana preuzeli pištolj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 14:59