konatar ziks / -DAN
19/10/2021 u 15:10 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

За "кавчане" појачан надзор: Врелим уљем напали притвореника, повриједили и себе

Притвореници који су починили напад на притвореника Н.Б. издвојени су од осталих притворених лица и против њих је покренут дисциплински поступак

Још један инцидент у спушком ЗИКС-у догодио се између наводних припадника кавачког клана и оних који су блиски шкаљарском клану. У овом инциденту повријеђена су три притвореника  и њима је указана медицинска помоћ због поливања врелим уљем. 

Кавчани спроводе "освету" у затвору: Врелим уљем на шкаљарце и осумњиченог за покушај ликвидације Беливука

За овог  напада процесуирани су притвореник Д.Т. и В. Д. Они су нанијели повреде притворенику Н.Б, а том приликом повриједили су и себе.

Затворске зидине нису препрека: Робија корак до моћи и доказивање мафијашким шефовима

- Дана 13. 10.2021. године у истражном затвору Подгорица дошло је до инцидента  на начин, што је,  притвореник Н.Б. нападнут од стране двојице других притвореника из сусједне собе, који су га попрскали врелим уљем. Наиме, догађај се десио на начин што су Д.Т. и В.Д.  искористили тренутак док  се притвореник Н.Б. налазио у близини прозора своје собе, кад су они врелим уљем кроз прозор из своје собе, попрскали у његовом правцу. Притвореници који су починили  напад на притвореника Н.Б. издвојени су од осталих притворених лица и против њих је покренут дисциплински поступак-наводи се у договору за портал Дан из Службе за односе са јавношћу УИКС.

Како нам је даље саопштено, "притовренику Н.Б. је након указане прве медицинске помоћи  због лакших повреда од стране медицинског особља Сектора за здравствену заштиту Управе за извршење кривичних санкција, упућен у Клинички центар Црне Горе, гдје му је указана даља медицинска њега након чега је враћен у истражни затвор".

-Д.Т. и В.Д. који су учествовали у нападу на притвореника  Н.Б. извршили су самоповријеђивање а које је рпекинуто захваљујући правовременој реакцији  службеника обезбјеђења. Такође њима је указана одговарајућа љекарска помоћ и тренутно су под појачаним надзором службеника обезбјеђења- наводи се у одговору за портал Дан.

О наведеном догађају обавијештена је Управа полиције у цилју предузимања мјере и радње из њихове надлежности.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 02:08