Photo by Hédi Benyounes on Unsplash
29/07/2021 u 19:52 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кавчани спроводе "освету" у затвору: Врелим уљем на шкаљарце и осумњиченог за покушај ликвидације Беливука

Да се кавачки клан и унутар затвора "бори" за свој положај и надмоћ говори и недавна вијест да су припадници те криминалне организације припремали побуну у спушком затвроу

У кратком временоскм року десила су се у последње вријеме неколика напада на припаднике шкаљарског клана унутра спушког затвора. Са тим инцидентима се повезују аособе из кавачког клана а као један од потенцијалних разлога наводи се и "освета" поводом припремања ликвидације Вељка Беливука која је планирана да с еизврши у Тивту. Мотив за то су, како се сумња, и других дешавања везаних за криминално подземље и сукоб кавчана и шкаљараца.

Затворске зидине нису препрека: Робија корак до моћи и доказивање мафијашким шефовима

Тако су, у врло кратком временоском року припадници "кавачког клана"  врелим уљем полили у предјелу стопала Ј.В.  који је у јануару из затвора организовао покушај атентата на  Вељка Беливука и Марка Миљковића,. Такође, на исти начин догодио се и инцидент прије неки дан, када је  кроз отвор на металним вратима ћелије неко од особа блиских кавачком клану просуо врело  на ноге Р. К.  

-Дана  25.7.2021. године, притвореник Р.К. пријавио је службеницима обезбјеђења да је за вријеме боравка на отвореном простору у његовом правцу из једне од соба у којима су смјештена притворена лица, просута врела течност (за коју се сумња да је уље) и којом приликом је именовани задобио црвенило у предјелу рамена.Тим поводом прдузете су активности у циљу утврђивања свих чињеница и околности предметног догађаја. О наведеном обавјештена је и Управа полиције ОБ Даниловград ради предузимања радњи и мјера из њихове надлежности-наводи се у ранијем одговору из Управе ЗИКС-а за портал Дан.

Оба оштећена у овим случајевима важе за особе које су блиске шкаљарском клану.

Мјере безбједности појачане у ЗИКС-у: Кавчани спремали побуну?

Да се кавачки клан и унутар затвора "бори" за свој положај и надмоћ говори и недавна вијест да су припадници те криминалне организације припремали побуну у спушком затвроу. Због тога су мјере безбједности биле подигнуте на виши ниво. Све се мирно завршило.

Познато је да они који су ухапшени приликом одређивања у којој ће притворској ћелији или соби за издржавање пресудом, изречене затворске казне, боравити сортирају се тако да буде што мањи ризик за настанак сукоба са затворским цимерима, а и што мање непожељног посла за надлежне.

Ипак, ни то није увијек рјешење, јер понекад, поготово наводни чланови „шкаљарског” и „кавачког” клана, притвореници нађу начин и међусобно наставе обрачуне и унутар затворских надзора.

Високе зидине, осигурана врата, решетке и камере нису довољно "јаки" као бијес и мотивација чланова криминалних кланова да докажу своју позицију и оданост вођама, па макар то било и унутар затвора.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 01:07