/ foto: lazar ružić
17/03/2023 u 15:14 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Žalili se na slobodu Vuka Vulevića

Vuk Vulević je pušten je na slobodu odlukom Osnovnog suda u Beranama, koji mu nije odredio pritvor zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija

U bjelopoljski Viši sud stigla je danas žalba Osnovnog državnog tužilaštva na odluku Osnovnog suda iz toga grada o puštanju Vuka Vulevića da se u daljem postupku, nakon što je uhapšen i kod njega nađen pištolj brani sa slobode.

-Vanraspravno vijeće Višeg suda će razmatrati prispjelu žalbu, sa rokom od tri dana, koji teče od sjutra. O svemu će javnost biti blagovremeno obaviještena-kazala je Aida Destanović Zoronjić, samostalni referent za odnose sa javnošču u bjelopoljskom Višem sudu.

Inače, Osnovno državno tužilaštvo u Beranama je ranije saopštio da će u zakonskom roku izjaviti žalbu protiv rješenja Osnovnog suda u Beranama kojim je kao neosnovan odbijen predlog za određivanje pritvora okrivljenom Vuku Vuleviću iz Berana.

Vuk Vulević je pušten je na slobodu odlukom Osnovnog suda u Beranama, koji mu nije odredio pritvor zbog krivičnog djela - nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

-Osnovno državno tužilaštvo u Beranama je Osnovnom sudu u Beranama podnijelo optužni predlog protiv V.V. iz Berana, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, na način što je bez izdate odgovarajuće isprave, neovlašćeno na javnom mjestu nosio vatreno oružje i municiju i to pištolj crne boje marke „CZP-07“ 9x19 Češka Zbrojevka kal. 9 mm sa mehanički uklonjenim fabričkim serijskim brojem u kojem se nalazio okvir sa 14  komada metaka kal. 9 mm i u čijoj cijevi se nalazio  jedan/ metak kal.9 mm", -stajalo je u saopštenju.

U prilogu optužnog predloga iz ODT Berane su dodali da su dostavljeni dokazi koji potvrđuju osnovanu sumnju, a što predstavlja osnovni preduslov da bi se nekom odredio pritvor.

-Osnovno državno tužilaštvo u Beranama je dalo jasne, argumentovane i obrazložene razloge koji opravdavaju određivanje pritvora zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva zbog njegovih čestih prelazaka preko državne granice, te okolnosti da će ponoviti krivično djelo s obzirom na njegovu raniju višestruku osuđivanost, koje su utvrđene iz dokaza predloženih u optužnom predlogu, a koje kroz svoju praksu priznanje i Evropski sud za ljudska prava, kao i nacionalni sudovi u Crnoj Gori, s tim što će tužilaštvo konkretnije razloge iznijeti u žalbi", poručili su iz ODT Berane.

Inače,Vuk Vulević je uhapšen u četvrtak, 9. marta ove godine oko 12.30 časova u beranskom kafiću "Mardž" u Ulici Mojsija Zečevića, u sklopu pojačanih aktivnosti kontrole bezbjednosno interesantnih lica, kada je policija nakon pretresa kod njega pronašla pištolj bez dozvole.

Toga dana, po nalogu državnog tužioca Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama Marka Bojovića službenici Uprave policije OB Berane uhapsili su Vulevića, a na teret mu je stavljeno krivično djelo "nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija".Nakon saslušanja, tužilac Bojović je Vuleviću odredio zadržavanje do 72 sata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 08:06