Dragutin Đeković, Podgorička lista / - SKRINšOT
17/09/2024 u 11:24 h
Mićko VujisićMićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ðeković: Riješićemo saobraćajni haos u Podgorici

U Podgorici se mora obezbijediti bolja protočnost saobraćaja. Problem saobraćaja u glavnom gradu je slojevit i mora se rješavati simultano različitim aktivnostima.

- Izgradnjom nove saobraćajne infrastrukture neophodno je bolje povezati sve dijelove grada. ​Nedopustivo je da Stari Aerodrom sa preko 30.000 stanovnika bude povezan sa ostatkom grada sa samo dvije saobraćajnice. Izgradnjom nadvožnjaka i spajanjem ulica Zmaj Jovine i Bulevara Save Kovačevića, Stari Aerodrom će zaista postati dio šireg centra Podgorice - saopštio je kandidat za odbornika Podgoričke liste Dragutin Ðeković.

​Umjesto postojeće Ulice Vojislavljevića, kako smatra Đeković, potrebno je hitno izgraditi modernu saobraćajnicu bulevarskog tipa sa adekvatnim pješačkim i biciklističkim stazama. Takođe, da bi se otklonilo usko grlo, nužno je napraviti most blizanac preko Morače, a umjesto sadašnjeg privremenog kružnog toka uraditi pravilan, stalni, koji će sve rasteretiti i omogućiti bolji protok saobraćaja.

(VIDEO) Do Starog preko podvožnjaka samo u izbornim kampanjama

- ​Svakako da gužvama u gradu doprinosi i tranzitni saobraćaj, zato svaka glavna pristupna saobraćanica Podgorici mora biti bulevarskog tipa. Podgorici je neophodna Zapadna zaobilaznica kojom bi se Komanski most spojio sa saobraćajnicom u Donjoj Gorici i dalje sa jugozapadnom zaobilaznicom sa Petrovačkim putem.U našem planu je i sprovođenje digitalizacije upravljanja saobraćajem, kako bi pametnim semaforima rasterećivali najopterećenije saobraćajnice u gradu.Izgradnjom mreže podzemnih garaža i parkinga ispod gradskih trgova i prostora u kvartovima između zgrada riješićemo pitanje saobraćaja u mirovanju - ističe Đeković.

​Kako građani ne bi konstatno bili prinuđeni da koriste svoja vozila, potrebno im je pružiti kvalitetnu alternativu u modernom gradskom saobraćaju. Postojeći saobraćaj je nućžno poboljšati, povećati broj linija i frekvencije saobraćanja.

- ​Stimulisaćemo građane na sve načine, kako bi počeli masovnije koristiti javni saobraćaj, a prekršaji u saobraćaju biće striktno i konzistentno kažnjavani. Pješacima se mora konačno posvetiti zaslužena pažnja, zato je potrebno urediti sve trotoare kako bi bolje i bezbjednije povezali pješačke staze. ​Moramo vratiti saobraćajnu kulturu Podgorici - zaključio je Đeković

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 11:24