Podgorička lista / -M.VUJISIć
20/09/2024 u 16:00 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Haris Zeković: Formiraćemo Gradsku policiju

Podgorička lista najavila formiranje Gradske policije na način što bi ujedinila Komunalnu policiju i Komunalnu inspekciju.

Formiranjem Gradske policije, kako je saopštio Haris Zeković, kandidat za odbornika Podgoričke liste, službenici će imati benificirani radni staž.

–Saobraćajna nekultura, nepropisno parkirana vozala, divlje deponije komunalni otpad su samo neki od problema sa kojima se građani Podgorice svakodnevno susreću. Prethodna vlast se pokazala potpuno bespomoćnom da riješi ove probleme. Daću sebi za pravo da kažem da nisu ni probali da nađu rješenje za ove već dugotrajne probleme. Osim što ove dva organa lokalne samouprave imaju poteškoće sa gore navedenim problemima, imaju i problem sa nabavkom uniformi, jer službenici komunalne policije nisu dobili nove uniforme preko 3 godine – naveo je Zeković. 

Formiranjem Gradske policije, kako je naveo Zeković, biće otvoren nova radna mjesta i povećan broj službenika na terenu.

– Trenutno službenici komunalne policije i komunalne inspekcije nemaju benificirani radni staž iako imaju ovlašćenja i

svakodnevno su na terenu našeg grada. Formiranjem Gradske policije planiramo da službenici imaju benificirani radni staž – poručio je Zeković. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 16:01