Logo / FOTO: LP
02/09/2024 u 13:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

LP: Neko ko nije član ne može ni napustiti partiju, Evropski savez platforma zajedništva

Iz Liberalne partije saopštili su da " Neko ko nije član ne može ni napustiti partiju. Dodali su da je Evropski savez platforma zajedništva za Crnu Goru.

Dodaju da je Liberalna partija maksimalno  posvećena kampanji Evropskog saveza za izbore u Podgorici i Kotoru i da žele samo kratko radi javnosti reagovati na današnju informaciju 12 „članova” koji su "napustili" Liberalnu partiju iako zapravo nijesu ni bili punopravni članovi LP.  

- Članova” jer potpisnici informacije o napuštanju LP nisu ispunili svoju obavezu o reevidenciji i obnovi članstva, a koju je Glavni odbor donio još na sjednici u julu prošle godine, tako da danas i nijesu članovi niti se nalaze u evidenciji reevidentiranih članova, koja je jedini pokazatelj pripadnosti partiji. U periodu sada već više od godinu dana, od prošlogodišnjeg Izborne konferencije nisu učetvovali u radu Predsjedništva i Glavnog odbora i nisu željeli učetvovati u kreiranju Evropskog saveza kao nove nadstranačke platforme koja traži novi pristup i u vremenu opšte dezintegracije okuplja zdrave građanske proevropske i državotvorne političke i nepolitičke strukture. Pretpostavljamo da je taj uspjeh rukovodstva LP na čelu sa Vatroslavom Belanom i odlična reakcija građanki i građana na formiranje Evropskog saveza problematičano, ali što da radimo, mi moramo graditi dalje. Liberali moraju biti kreatori i graditelji a ne pasivni posmatrači ili destruktivci - navode u saopštenju.

Potvrđena lista Evropskog saveza; Mugoša: Fokusirani smo na građane i njihove potrebe

Dodaju da znaju, "nekima to nije lako, naviklo se puno lagodnije i lakše do mandata i kasnije pozicija. U tome se krije suština „trulih kompromisa” i „zanemarivanju interesa partije”.

Liberali: Više članova u Podgorici napustilo stranku

- Dodatno o pozadini ovakvog istupa na početku kampanje u Podgorici i dodatnim stvarnim motivima nećemo sada, jer će se vjerovatno samo pokazati u narednom periodu. 

- Liberalna partija se u ovih godinu dana od Izborne konferencije konsolidovala u izazovnim okolnostima vanparlamentarnog života i sa partnerima iz SD, SDP i nestranačkim ličnostima formirala Evropski savez. Predate su sjajne liste u Podgorici i Kotoru i temelj smo najperspektivnije političke platforme u Crnoj Gori.  Sve to bez zere pomoći potpisnika jutrošnjeg „napuštanja” LP, naprotiv, tako da je formalizovano samo ono što je davna realnost koja je možda morala biti konstatovana u prethodnim godinama, ali kako za odlaganje dobrih stvari u Crnoj Gori nemamo više vremena za gubljenje, neka se konstatuje sada pod novim rukovodstvom LP. Uvjereni smo, a to se pokazuje i na terenu, u svaki svoj potez i stratešku odluku, a za to imamo potvrde kroz jednoglasne odluke Glavnog odbora i u sinergiji, atmosferi i energiji koja je prisutna u Evropskom savezu - ističu oni.

Poručuju da zato idu da rade i koncentrišu se na pobjedničku kampanju za Podgoricu za primjer i da zasja Kotor!, to je trenutno najpotrebnije Crnoj Gori i njenim građanima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 00:44