Дритан Абазовић / - Портал Дан
31/01/2022 u 10:05 h
Ivona DrobnjakIvona Drobnjak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Уколико желе да протесте преведу у рушилачке демонстрације, држава ће одговорити

Ја не видим повод за такво нешто, казао је Абазовић

Потпредсједник Владе Дритан Абазовић казао је да још нису одлучивали о разрјешењу предсједника Скупштине Алексе Бечића. 

- Разговори о разрјешењу кризе су у току, са неким странкама смо разговарали, са некима ћемо разговарати. Мањинска влада је предлог коалиције "Црно на бијело". Ако тај предлог има већину, ситуација је врло јасна. Ако не, такође. Волио бих да ту буде велики корпус - казао је Абазовић.

Казао је да подржава идеју протеста и да грађани имају на то право.

- Уколико желе да преведу ово у рушилачке демонстрације, држава ће одговорити. Ја не видим повод за такво нешто. Много је помогла изјава митрополита Јоаникија. Темељни уговор треба да потпишемо. Не значи да држава има дискриминатирски однос у односу на Цркву. Треба да се уреде односи са СПЦ - каже Абазовић.

Истакао је да ће разговарати и са СДП-ом.

- И сами смо рекли да су избори најчистија варијанта. Ако је то доминантан израз посланика, одлично, ако не.. Имамо у плану да разговарамо и са колегом Коњевићем - каже Абазовић.

На коментар да је УРА на 2,5 одсто, казао је да су све Кривокапићеве изјаве тачне, у центру.

- Понашање СПЦ у контексту многих збивања последњих дана је врло коректно и на мјесту. Задовољан сам изјавом митрополута Јоаникија, који је рекао да је његова једина партија Исус Христ. Што се мене тиче, политика ће се водити суверено из Црне Горе. Нисам се у Београду састао са предсједником Србије. Имам комуникацију са многим лидерима у региону. Ја мислим да је потписивање Темељног уговора, који је у складу са Уставом и законом, добро за наше друштво - наводи потпредсједник Владе.

Абазовић каже да је лично био најгласнији за Европа сад.

- Наравно да су предложили други министри, они који су требали. Треба све учинити да се настави Европа сад и можда и побољша. Ако дођем у ситуацију да се створи нова већина/Влада, мислим да у економију треба све да улозимо. Већ је цијена струје повећана, мислим да ће врло неконтролисано расти у наредном периоду.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 07:17