Дритан Абазовић и Лука Зелиоли / - Влада
06/06/2022 u 13:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић – Зелиоли: Пријатељски односи и континуиран политички дијалог одсликавају односе Црне Горе и Италије

Највећу подршку и помоћ, када је ријеч о билатералним односима са Италијом, Црна Горе очекује у реформи правосуђа, успостављању владавине права, области слобода и безбједности, истакао је премијер

Пријатељски односи и континуиран политички дијалог на високом нивоу – најбоље одсликавају билатералну сарадњу између двије земље, оцијењено је приликом данашњег састатанка предсједника Владе Црне Горе др Дритана Абазовића и амбасадора Италије у Црној Гори Луке Зелиолија.

Црна Гора је, како је истакао премијер Абазовић, усредсређена на реформе у више сектора. Највећу подршку и помоћ, када је ријеч о билатералним односима са Италијом, Црна Горе очекује у реформи правосуђа, успостављању владавине права, области слобода и безбједности.

image

Лука Зелиоли и Дритан Абазовић

- Влада

Италија је, како је речено на састанку, већ исказала спремност да обезбиједи софтвер за процес праћења и одузимања имовине (СИДДА/СИДНА), који је израдила италијанска Национална управа за борбу против мафије (ДНА).

- Истакнута је посебно интензивна сарадњу у области унутрашњих послова и потреба још снажније сарадње министарстава унутрашњих послова и полиција двије државе, посебно у домену реадмисије, ванредних ситуација, граничне безбједности и борби против организованог криминала.

Саговорници су се сагласили да је велики потенцијал за сарадњу између двије државе препознат у областима одрживог развоја и заштите животне средине, здравству, пољопривреди, науци и образовању - наводи се у саопштењу из кабинета предсједника Владе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:30