Novak Adžić / - GRADSKA TV/PRINTSCREEN
15/07/2024 u 15:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Adžić: Okupatorska kapela neće se vraćati na vrh Lovćena dok je autohtonih Crnogoraca

Predsjednik Crnogorske evropske partjei (CEP) Novak Adžić poručio je da se "okupatorska kapela Aleksandra Karadorđevića iz 1925., neće vraćati na vrh Lovćena, dok je živih pravih i temeljanih, autohtonih Crnogoraca".

- Može jedino, što sam ranije, decenijama, isticao, pisao o tome mnogo puta, samo preko nas, koji slično ili isto mislimo i djelamo - mrtvih. Ovo nije prijetnja, ovo je dobronamjeran apel, upozorenje i poziv na razum i uvid u realnost. Ljudski apel na razum. Okanite se ćorave rabote i zlog plana. To nije moguće, da se učni, što Andrija Mandić predlaže sad, bez jedino nasilno. A to bi bilo pogubno, fatalno, ne daj Bože.... Budimo za mir, razum i poštujmo pravni poredak i uvažimo realnu zbilju. Ne činimo ono što ne valja. Sve za Crnu Goru a Crnu Goru ni za što, zaključuje Adžić.

Kako je naveo, pojedine baš briga za Crnu Goru.

- Njima je domovina Crna Gora nevažna, ona im nije cilj i smisao, ona im je sredstvo samo za njijove prljave namjere oligarhijske i lične. Nama je domovina važna i njeno dobro, ali oni, vlastodršci nemaju ništa ispred sebe bez golu vlast i samoreklamu i lični profit, naveo je Adžić.

Kako dodaje, oni su naumili "da nas jašu, potlače, satru, subjugiraju, oni ponižavaju Crnu Goru, svakog dana, a mi se tome moramo, nolens-volens -suprotstaviti".

- Oni hoće potpuno i agresivno da vaskrsnu četničku ideologiju i nju stave na pijedestal, no mi im, koliko nas ima, a ima nas više no što oni misle i računaju, kažemo im (a taj glas crnogorskih patriota mora biti takav da kažemo: jedinistevo i gromoglasno i promptno): Ne damo Te Crna Goro. - Vučić ovđe nije gazda, Crne Gore biće vazda. Podsjećanje, malo povijesti može biti poučno: nekada su crnogorski ustanici, borci za Pravo, Čast i Slobodu Crne Gore,nakon 1918., klicali i bili u otporu okuptorskom i asimilatorakom zlu gromoglasni kad su poručvali: "Pašić ovđe nije gazda, Crne Gore biće vazda", kao i onda, u isti vakat, kad su slobodari širom Crne Gore klicali: "Petar Zvicer, momak mladi, nepokoran srpskoj vladi". Odbranimo Crnu Goru, zajedno, ustavno, zakonski i demokratski, ističe Adžić.

Navodi da je CEP eksplicitan u poštenom i zakonskom stavu da ne samo da neće prihvatiti tihu okupaciju, aneksiju i dobrovoljno ropstvo Crne Gore i Crnograca nego i poručuje "zlotvorima naše države i nacije, mirdonopski - okanite se demonskog toga nauma".

- Nikad više 1918. Crna Gora vječno treba da traje kao nezavisna država, demokratska, jednako iskonska postojbina, prigrljena za sve vjere i nacije koje žive u njoj i koji joj pripadaju. Ako neko misli da će je živu,dok je nas živih, i ne samo nas, sahraniti, zakopati u grob a sa ciljem da bi beogradski režim i njegovi trabanti i sluge i placeni popovi crkve Srbije njoj obnanili kraj ili nekrolog, neka zaborave tu priču i odvratnu rabotu i komplotnični naum. Od toga neće biti ništa. U svoijstvu lidera Crnogorske evropske partije, poručujem, načelno, ali i konkretno, da oni koji bi malodušni bili u borbi za opastanak Crne Gore i njeno puno uskrsnuće i vječnost, (a u opoziciji su, formalno,ili stvarno, ovom sramotnom, kvislinškom režimu kojim ne upravlja premijer Spajić, već Vučićev vazal, obični paž Andrija Mandić i njegovi čauši.i kmetovi..) ne zaslužuju da se zovu vjernim sinovima Crne Gore, naveo je Adžić.

(VIDEO) Mandić: Smatram da smo dovoljno zdravi kao društvo da obnovimo Njegoševu kapelu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 22:22