/ - фото илустрација
16/12/2021 u 17:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Алијанса жена ДПС: Нови сазив доприносиће побољшању политичког живота

Потребно је да жене буду максимално укључене у наш партијски живот, истакао је Ђукановић

ДПС је саопштио да је синоћ је у Подгорици одржана изборна конференција Алијансе жена са које је започет процес реформисања и модернизације и овог партијског органа на локалним нивоима.

- Том приликом, изабран је и нови састав Општинског одбора АЖ који броји 156 чланица. Присутне је поздравио предсједник Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић. Он је у свом излагања нагласио да све што се догодило од одржавања Конгреса Алијансе жена наше партије дало је апсолутну потврду важности очувања те организације која треба да допринесе политичком и економском оснаживању жена и њиховој пуној инклузији у оно што су друштвени, а прије свега политички процеси у нашој земљи- наводе у саопштењу.

- Савладавање свих изазова мултинационалног и мултивјерског друштва тражи људе са посебном сензибилношћу. Жене су те које имају ту врсту сензибилности, и значајно могу да допринесу да правилно рационализујемо одређене проблеме са којима се суочавамо. Зато је насушно потребно да жене буду максимално укључене у наш партијски живот, а кроз нашу улогу и у државно-политички живот Црне Горе- истакао је Ђукановић. 

Предсједница Алијансе жена ДПС,  Drita Llolla је саопштила да ће наша партија својим промишљањем и дјеловањем на европском путу, кроз организацију на чијем је челу, пружити кључну прилику да се у црногорском друштву најприје промовишу принципи једнакости и равноправности. Она је апострофирала да је управо Подгорица антитеза ономе што нам нуди тренутна власт.

- Подгорица нам је веома важна јер обогаћује Црну Гору, политиком и економијом, знањем и културом. Она у просторном смислу може да интегрише урбано, субурбано и рурално- навела је она.

Llolla је изразила захвалност претходном руководству на свим реализованим активностима, те пожељела срећу новом саставу Општинског одбора,  истичући увјереност у то да ће се новом енергијом наставити тим путем.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 23:31