Никола Бајчетић / - SRDJAN BOLJEVIC
12/10/2021 u 11:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бајчетић: Влада не може бити jака и стабилна ако нема снажну политичку подршку

Нагомилани проблеми коjи су затекли ову владу и даље су углавном остали нериjешени, упркос самом „експертском“ карактеру Владе, каже посланик ДФ-а и портпарол ПзП-а.

Реконструкциjа Владе jе потребна, и природно би било да до ње дође, како би уjедно дошло и до оздрављења цjелокупне друштвено-политичке сцене у Црноj Гори. Нагомилани проблеми коjи су затекли ову владу, и даље су углавном остали нериjешени, упркос самом „експертском“ карактеру Владе, каже Никола Баjчетић, посланик ДФ и портпарол ПзП-а.

- Влада не може бити jака и стабилна, ако нема снажну политичку подршку, а посебно у овим тешким моментима када иза нас имамо вишедецениjски похару jедног тоталитарног режима, чиjе последице мораjу да се санираjу. Зато jе важно да лидери ДФ-а буду дио реконструисане владе, како би jе додатно оснажили, али и преузели одговорност - каже Бајчетић.

Овом приликом Бајчетић подсjећа jавност да jе лидер ПзП-а Небоjша Медоjевић, 31 августа 2020, добио писмо подршке од предсjедаваjућег Међународне демократске униjе (IDU) Стефена Харпера, дакле одмах након побjеде на парламентарним изборима. У писму се честита ПзП-у и његовим коалиционим партнерима на огромноj побjеди на црногорским парламентарним изборима, те се даjе снажна подршка доприносу ПзП-а у наредноj агенди Владе ЦГ, и охрабрење за даљу борбу против шверца и организованог криминала.

- Имаjући у виду да jе Међународна демократска униjа водеће свjетско удружење конзервативних, хришћанско-демократских и политичких партиjа десног центра, те да су водеће политичке снаге чланице IDU, као и ПзП, попут Републиканске партиjе САД, Конзервативне партиjе Велике Британиjе, ЦДУ Њемачке итд логичан закључак jе да тзв. „Западне адресе“ немаjу ништа против уласка лидера ДФ-а у Владу ЦГ, а поготово не против лидера ПзП-а.

Оно што ми знамо, jесте да су те „Западне адресе“ врло незадовољне стањем у безбjедносом сектору, те да су упозоравале на отворене проблеме коjи мораjу бити риjешени, као нпр. шверц цигара преко Луке Бар, па на чињеницу да су главни људи бившег режима и даље на битним позициjама у Управи полициjе, судству, тужилаштву, и на многе друге проблеме коjи су остали нериjешени - наводи се у саопштењу Бајчетића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 06:12