Адис Балота / - Адис Балота
28/12/2021 u 11:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Балота (СДП): Неизмирене обавезе Фонда за здравствено осигурање близу 50 милиона еура

Како је навео, Свјетска Банка и ММФ су у сваком својем извјештају у задњих 15 година подржавале модел финансирања који је успостављен, и обезбјеђивали значајна финансијска средства

Потпредсједник Социјалдемократске партије Адис Балота казао је да ће неизмирене обавезе Фонда за здравствено осигурање бити близу 50 милиона еура, те да Фонд у оваквом систему губи смисао јер контроле у здравственом систему за које је задужен више немају сврху.

 - Неизмирене обавезе Фонда за здравствено осигурање биће близу 50 милиона еура. Урушавање модела финансирања здравственог система биће значајно изражено укидањем доприноса за здравство. Фонд у оваквом систему губи смисао јер контроле у здравственом систему за које је задужен више немају сврху - навео је Балота.

Како је навео, Свјетска Банка и ММФ су у сваком својем извјештају у задњих 15 година подржавале модел финансирања који је успостављен, и обезбјеђивали значајна финансијска средства.

 - Ово је крајње популистички потез одлазеће Владе. Први потез нове Владе јесте да исправи овај неразумни потез. Највише ме брине ћутање стручних тијела здравственог система, коморе, удружења, факултета -  закључио је Балота.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 22:07