Немања Баошић / - Немања Баошић
23/10/2021 u 11:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Баошић: Слика данашње ЦГ - Србин Војводић у затвору, Рус осумњичен за два убиства добија азил

Како је истакао, поводом ове заиста скандалозне одлуке намеће се неколико логичних закључака

Војводић у затвору, амбасадор Божовић на нон грата листи, азил особи осумњиченој за двоструко убиство, то је слика данашње Црне Горе, поручио је предсједник Савјета младих ДНП-а Немања Баошић.

 - Особа која је оптужена за двоструко убиство добила политички азил. Претпостављам да би се већина здраворазумних људи запитала о којој се земљи ради, ко се ставио у заштиту и понудио уточиште особи којој се на терет стављају такве оптужбе? Наиме одлуком Вишег суда, конкретно судије Владимира Нововића, Азербејџански милијардер Телман Исмаилов прво је пуштен на слободу, а потом му је одобрен политички азил од стране Црне Горе - подсјетио је он.

 - Будући да свједочимо једној поприлично комплексној безбједоносној ситуацији, да смо се у протеклих годину дана нагледали спортског риболова у дисциплини пољуби-пусти, да је бројка процесуираних и поред изобиља доказа и даље нула, потом свједочили како то поједини назваше пузајућем државном удару уочи устоличења митрополита Јоаникија, морам истаћи да је заиста шокантна одлука МУП, односно Вишег суда да се особи којој се на терет ставља двоструко убиством на територији Русије омогући азил, те да то озбиљно и додатно нарушава међународни углед наше земље. Одговорност за наведену одлуку сноси конкретно министар Секуловић, те ће независно Тужилаштво у блиској будућности потанко испитати све могуће коруптивне елементе овако скандалозне одлуке - додао је Баошић.

Како је истакао, поводом ове заиста скандалозне одлуке намеће се неколико логичних закључака.

 - Наиме итекако индицира да је наведена одлука донијета уз коруптивне елементе, уз констатацију како ће иста додатно нарушити ионако неприхватљиво лоше међународне односе са Руском Федерацијом, и овог пута апсолутно услијед катастрофалних одлука Црне Горе и њених државних институција - додаје он.

Такође, истиче Баошић, просто је немогуће не поставити питање како је могуће да је у Црној Гори у затвору Лука Војводић који је крив зато што је Србин и један од оних који су градске површине својевремено уљепшали тробојкама, потом да је персона нон грата протјерани амбасадор Србије Божовић, док је особа осумњичена за двоструко убиство подобна за политички азил.

 - Немогуће је не запитати се, какву то поруку сличним скандалозним одлукама Црна Гора шаље у свијет? Да ли су се грађани Црне Горе борили за то да се нашој младости одређују затворске казне и поред недостатка валидних доказа, док се политички азил и заштита дођељује особама умијешаним у разноразне финансијске малверзације, односно у случају Исмаилова, особи умијешаној у двоструко убиство - наводи Баошић.

Министарство унутрашњих послова, Министарство спољних послова, Судство, Тужилаштво, апсолутно на дјелу свједочимо аутопилоту ДПС курса, те се, према ријечима Баошића, поставља логично питање.

 - Која је то крајња граница трпељивог? Експертска Влада доживјела је фијаско на сваком плану чему свједочимо свакодневно. Вријеме је за промјене, вријеме је да омогућимо да се чује глас грађана Црне Горе, вријеме је да неко коначно преузме одговорност за стање у држави које је неприхватљиво, вријеме је за Владу достојну времена које тражи храбре и одважне људе - закључује он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 10:51