/ FOTO-autor: SRDJAN BOLJEVIC
23/11/2021 u 15:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бечић честитао Дан општине Бар

Стара маслина на Мировици, традиционалном мјесту помирења, преко 2400 година симболизује мир и пријатељство који за Баранке и Баране свих вјера и нација представљају светињу

Предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић честитао је 24. новембар - Дан општине Бар, предсједнику Општине Душану Раичевићу, предсједници Скупштине општине Милени Божовић, као и свим грађанкама и грађанима Бара. 

-Додатни значај вашој прослави дана ослобођења Бара даје чињеница да ове године прослављамо 80 година од Тринаестојулског устанка, који је подигнут управо на територији ваше општине, у вријеме када је цјелокупна Европа била поробљена. Устанком у Вирпазару, барска општина ће заувијек остати уписана у странице славне црногорске антифашистичке историје. 

Стара маслина на Мировици, традиционалном мјесту помирења, преко 2400 година симболизује мир и пријатељство који за Баранке и Баране свих вјера и нација представљају светињу, а убијеђен сам да склад и суживот који постоје у Бару представљају гарант свијетле будућности коју сви желимо.

Туристички ресурси и природне љепоте којима општина Бар обилује, чине је једном од најатрактивнијих дестинација које туристи са задовољством посјећују и радо јој се враћају. 

Увјерен сам да ће Бар, као приморска општина богата културом и историјом, искористити своје предности и на најефикаснији начин валоризовати своју аутентичност којом плијени.

Уз жеље да се Бар на прави начин избори са свим изазовима модерног времена и настави путем помирења, љубави и слоге, још једном вам честитам Дан општине“-навео је предсједник Скупштине у честитки.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 15:48