Aleksa Bečić čestitao Fon der Lajen / - VLADA
18/07/2024 u 16:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Bečić čestitao Fon der Lajen reizbor na funkciju

Potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Aleksa Bečić uputio je srdačne čestitke Ursuli fon der Lajen povodom reizbora za predsjednicu Evropske komisije.

- Kada smo na Kongresu Evropske narodne partije (EPP) u martu, u Bukureštu, snažno podržali kandidaturu Fon der Lajen za novi mandat, bili smo uvjereni da će pobijediti, što sam joj tada u razgovoru i lično saopštio, a posebno je zadovoljstvo što je upravo nakon dobijanja IBAR-a Crne Gore, uslijedio reizbor For der Lajen i Metsole na čelne pozicije ključnih evropskih institucija, jer njihov strateški pristup garantuje nastavak pojačanog fokusa na politiku proširenja i daje ubrzanje evropskog puta Crne Gore, koja će neminovno biti prva naredna članica EU - naveo je Bečić.

Kako je istakao, izbor uvažene predsjednice za drugi petogodišnji mandat predstavlja priznanje njenom predanom radu i viziji Evropske unije.

- Njena posvećenost proširenju Evropske unije, koje vidi kao moralnu, istorijsku i političku odgovornost, uliva nam nadu i optimizam za budućnost Crne Gore. Vjerujemo da će njeno vođstvo omogućiti progresivan put ka evropskoj integraciji i članstvu u EU, što je cilj kojem naša zemlja teži.

Fon der Lajen ostaje na čelu Evropske komisije

Uvjeren da će njen mandat biti obilježen uspjesima i da ćemo zajedno graditi slobodnu i prosperitetnu budućnosti evropske porodice, još jednom upućujem iskrene čestitke gospođi Fon der Lajen i želim joj mnogo uspjeha u daljem radu - saopštio je Bečić.

Bečić čestitao Metsoli reizbor za predsjednicu Evropskog parlamenta

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. oktobar 2024 02:49