Бечић и Билчик покренули нови портал / - IGOR SLJIVANCANIN
05/11/2021 u 13:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бечић и Билчик пустили у рад портал Е-петиције

Званичном покретању скупштинског портала присуствовали су ученици подгоричких школа, а то jе била и прилика да их лично поздраве предсjедник Бечић и предсjедаваjући Билчик

Предсjедник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић и предсjедаваjући Делегациjе Европског парламента за сарадњу са Црном Гором Владимир Билчик званично су пустили у рад портал е-петициjе, коjи грађанима омогућава квалитетниjу комуникациjу са Скупштином, радним тиjелима и службама. Портал jе само jедна од новина коjе обиљежаваjу 27. сазив Скупштине Црне Горе и jедан jе у низу механизама коjе jе Скупштина, у циљу jачања транспарентности, покренула у претходних годину дана. Користећи оваj портал грађани ће бити у могућности, да лаком употребом модерних технологиjа покрену питања из законодавне активности и тиме ефикасниjе учествуjу у политичком животу, утичући на процес креирања jавних политика.

Званичном покретању скупштинског портала присуствовали су ученици подгоричких школа, а то jе била и прилика да их лично поздраве предсjедник Бечић и предсjедаваjући Билчик.

Обративши се подгоричким средњошколцима, предсjедник Бечић jе поручио да младост Црне Горе у Скупштини увиjек има партнера, те позвао ученике да се у свакоj ситуациjи обрате институциjи коjа jе отворена за све њихове предлоге, сугестиjе, иновациjе и идеjе.

– Посебно сам инспирисан кад радим са младим људима и ништа ми ниjе тешко. То jе оно што радим у потпуности и стопроцентно са пуно љубави и топлине. Скупштина jе у том смислу и у претходних годину показала да jе спремна и отворена да сарађуjе са младима. Сарађивали смо са средњошколцима, Савезом извиђача... Поменућу и демократске радионице коjе реализуjемо са Парламентом Аустриjе, коjе су пружиле прилику да сада већ преко 30 хиљада дjеце прође кроз оваj високи дом. Зато jе посебно задовољство да управо у вашем присуству пустимо у рад jош jедан од проjекат коjи ће доприниjети даљем отварању парламента ка грађанима – казао jе предсjедник Бечић.

Билчик jе истакао да му jе задовољство што покреће ову инициjативу са предсjедником Бечићем.

– Покрећемо е-петициjу, портал коjи ће омогућити грађанима да имаjу директну комуникациjу са Скупштином и институциjама у Црноj Гори кроз jавне петициjе, захтjеве. Ми смо ту да бисмо вас подржали и дали сваку додатну подршку коjа може бити потребна у касниjим корацима. Мислим да jе ово био jедан сjаjан дан за демократиjу у Црноj Гори. Надам се да у том духу можемо да наставимо нашу сарадњу не само у сатима коjи су пред нама већ и у седмицама и мjесецима коjи су пред нама – истакао jе Билчик.

Говорећи о љепотама наше земље коjе jе упознао боравећи у Црноj Гори, Билчик jе казао да се као посебна издваjа љепота младих људи, коjе, како jе истакао, Европска униjа препознаjе као дио своjе будућности. Добро jе што сте овдjе да учесвуjете у овом проjекту, али и да ви дате важан допринос свему овоме. Проjекат jесте важан и за Црну Гору, али jе за вас jош важниjи,  jер ви ћете сjутра бити суштина ЕУ, казао jе Билчик.

Нагласивши да jе Европски парламент веома отворена институциjа, како за грађане ЕУ, тако и за сусjеде, Билчик jе поручио да су управо из тог разлога и у посjети Црноj Гори.

– Желимо да видимо парламент отворен према грађанима. Останите активни и наставите да будете ангажовани у оваквим процесима. Имате нашу подршку и желим да вас охрабрим да посjетите институциjе ЕУ, да ступите у директан контакт са нама. Радуjе нас сарадња са вашом земљом, институциjама,  али наjприjе желимо и директну сарадњу са вама jер сте ви будућност Европске униjе – поручио jе Билчик.

Портал е-петициjе jе комплетно флексибилан и уређен у складу са потребама и захтjевима коjима се постиже пуна тачност, повjерљивост, транспарентност и законитост спроведених процедура неопходних за рад и jош jе jедан начин на коjи можете употриjебити своjе уставно право да се, поjединачно или заjедно са другима, обратите државном органу или организациjи коjа врши jавна овлашћења и добиjете одговор.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

30. april 2024 14:04