Алекса Бечић / - Алекса Бечић
28/09/2021 u 12:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Бечић: Није адекватно преносити вјерски обред на Парламентарном каналу

Зато кажем да ми је макар драго што је у тим сатима уклоњена ознака Парламентарног канала, али нећу улазити у то што ми није надлежност, навео је Бечић

Није адекватно мјесто преношења било ког вјерског обреда било које вјерске заједнице на Парламентарном каналу Јавног сервиса, већ да поштујући вјерска права и слободе то треба омогућити на Првом или Другом каналу Радио Телевизије Црне Горе.

То је изјавио  предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић на отварању ванредног засиједања Скупштине Црне Горе. Њега је питао посланика Либералне партије Андрије Поповића да ли је Скупштина Црне Горе пристала да се вјерски обред устоличења епископа Митрополије црногорско-приморске Методија преноси на Парламентарном канаул РТЦГ у недјељу 26. спетембра, те да ли парламент има утицај на такву одлуку.

Бечић је рекао да је РТЦГ у потпуности независан по питану прогамске шеме и уређивачке политике. 

- По овом питању је моје мишљење потпуно јасно и недвосмислено. Имамо увијек, и то је обавеза, да се преносе пленарна засиједања, сједнице скупштинских радних тијела и други елементи парламентарног живота. Мимо тога, пошто 24 сата траје дан, а тиме би требало да буде испуњена програмска шема је на РТЦГ. На њима је одлука. Јесам за афирмацију, да се поштују вјерске слободе и све вјерске заједнице, али Парламентарни канал јесте Парламентарни канал и о томе увијек треба водити рачуна. Зато кажем да ми је макар драго што је у тим сатима уклоњена ознака Парламентарног канала, али нећу улазити у то што ми није надлежност - због чега то није било могуће преносити на Првом или Другом каналу Јавног сервиса - навео је Бечић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 11:36