Алекса Бечић / - Скупштина Црне Горе
21/10/2021 u 18:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бечићу упућен званичан позив да посјети Кипар

Деметриоу је упутила и захвалност предсједнику Одбора за међународне односе и исељенике Миодрагу Лекићу

Предсједнику Скупштине Алекси Бечићу упућени су изрази захвалности од стране предсједнице Представничког дома Кипра, Аните Деметриоу, на успјешно организованој 14. Конференцији предсједника парламената малих европских земља. Она га је и позвала, уколико му распоред дозволи, да посјети Кипар.

 - По повратку на Кипар, од срца желим да Вам захвалим на изврсном гостопримству и одличној организацији 14. Конференције предсједника парламената малих европских држава. Молим Вас да пренесите искрену захвалност предсједнику Одбора за међународне односе и исељенике Скупштине Црне Горе, господину Миодрагу Лекићу, на драгоцјеном доприносу у раду конференције, као и свим службеницима који су били јако ефикасни и предусретљиви, обезбјеђујуц́и беспрекорну организацију. Несумњиво чувам успомену на посјету Херцег Новом - навела је Деметриоу.

Како је истакла, продуктивне дискусије које су водили током цијеле конференције и састанка представљају искрен израз пријатељских односа између народа Кипра и Црне Горе.

 - У том смислу, желим да Вам упутим позив да посјетите Кипар, као гост Представничког дома. Ваша званична посјета била би одлична прилика да наставимо разговоре о питањима од заједничког интереса, не само о потреби даљег унапређења сарадње између малих европских држава. Ово ц́е исто тако да буде драгоцјена прилика да се упознате са Кипром и његовим народом. Уколико Ваш захтјевни распоред буде допустио да се ова посјета реализује, као што се надам да хоће, коначни договор по питању термина који одговарају обијема странама и других практичних детаља би се могао постићи путем наших служби - навела је она.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 12:46