Беране сад / - фото: Фејсбук
23/03/2022 u 09:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

БЕРАНЕ САД подноси иницијативу за оцјену уставности: ДФ води “прљаву кампању”

Устав је апсолутно јасан када је у питању (не)могућност да предсједник након конститутивне сједнице и јасно прописаних рокова, по други пут предлаже мандатара, казао је Милошевић

Јуче је кандидат за одборника, Вуксан Милошевић најавио да ће група грађана БЕРАНЕ САД поднијети иницијативу за оцјену уставности, поводом кршења члана 103 Устава Црне Горе. 

Устав је апсолутно јасан када је у питању (не)могућност да предсједник након конститутивне сједнице и јасно прописаних рокова, по други пут предлаже мандатара, казао је Милошевић.

- Без избора није могуће, сходно уставним прописима, изабрати новог предсједника Владе Црне Горе - истиче се у саопштењу.

Иако је иницијатива послата свим листама које учествују на локалним изборима у Беранама, изузев ДПС-а, једино је одговорено из Алтернативе, додаје се.

Носилац грађанске листе БЕРАНЕ САД, Младен Премовић осврнуо се на “прљаву” кампању коју спроводе активисти ДФ-а. 

Он је указао на изјаву функционера тог политичког савеза Јована Вучуровића, који је оптужио предсједника Владе Црне Горе да води политику против Републике Србије. 

Премовић се запитао како је то могуће, када је управо господин Курти, најавио да ће са новом мањинском Владом завршити питање разграничења, јер није то успио са досадашњом, описујући да има “проруске елементе”.

БЕРАНЕ САД ће наставити са коректном кампањом, желећи да грађанима Берана предоче свој програм и оно ново што нуди ова листа, закључују у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 22:34