Богдановић / Фото: Срђан Бољевић
07/12/2021 u 17:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бивши министар критикује Владу: Овакве неспособности није било, нити ће бити

Овој Влади су дани одбројани, тврди Богдановић

Генерални секретар ДПС-а и бивши министар културе Александар Богдановић критиковао је Владу Здравка Кривокапића, наводећи да су "овој Влади дани одбројани".

- Све што се данас могло чули од представника Владе на опроштају од њихових функција, тачно је таман колико и тврдња одлазећег премијера да имају подршку Позитивне Црне Горе. Неупућен гледалац тако би помислио да је Црна Гора држава у којој овог прољећа и јесени није било катастрофалних бројки жртава коронавируса, да у међувремену тајно и организовано није задужена милијарду долара, да ово није власт која је сопствене грађане проглашавала терористима и обрачунавала се са њима гуменим мецима, шок бомбама и сузавцима- саопштио је Богдановић. 

Генерални секретар ДПС је навео да су рекордна незапосленост од чак 26 одсто, очајне мјере и жртвовање грађана због потпуног отварања граница, чињеница да имамо премијера антиваксера, да су на улицама сви - од пољопривредника до таксиста - да је све то промакло представницима одлазеће Владе када су размишљали о претходној години. 

- Језиво висок раст цијена усљед којег су грађани суочени са све већим егзистенцијалним проблемима, именовање шовиниста и следбеника равногорског покрета по разним јавним функцијама, затим уплив СПЦ у кадрирање у цјелокупној јавној управи, непотизам и општа релативизација фашизма, нешто су о чему нијесмо чули ни слова од премијера и његових министара. Умјесто тога, јавност је била изложена још једном изливу најјефтинијег кич-популизма и лажи, и наравно - једнако неистинитим сваљивањем кривице за сопствене неуспјехе на неке раније власти - поручио је Богдановић. 

Додао је да је са Кривокапићем премијером сагласан само у једном - да ће остати упамћени у историји. 

- Толико неспособне, манипулацијама склоне власти није било, нити ће икад више - не само у Црној Гори, него и знатно шире - закључио је Богдановић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:47