/ ФОТО: УРА
24/09/2021 u 12:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бјелопољска УРА: Влада епидемија лицемјерства, грађани да се издигну из подјела

Како су казали, екстреми са било које стране нијесу пожељни осим за "топовско месо"

Бјелопољска УРА саопштила је да последњих годину дана примјећујемо озбиљну "епидемију" лицемјерства, којом су политичари заразили и грађане.

- Свједоци смо масовоног понашања у којем циљ оправдава средство. Лјуди у жељи да остваре своје циљеве, односно личне интересе не бирају средства. Еуфорија која је захватила оба супростављена пола у Црној Гори не престаје- саопштили су из бјелопољског одбора Грађанског покрета УРА.

Како су казали, екстреми са било које стране нијесу пожељни осим за "топовско месо".

- Блаже речено - екстремисти су само пиони који служе за жртвовање како би се изградиле позиције за неке "јаче фигуре". Махање заставама и истицање свог националног осјећања неће никоме донијети посао или повећати животни стандард. Управо тридесетогодишње његовање подјела и поларизације грађана је било параван за пљачку епских размјера. Умјесто да сада када смо смијенили лошу власт покажемо да нам је стало да живимо боље, својим понасањем дајемо алиби за све криминалне радње којих смо били сведоци- напомињу.

Несхватљиво је, кажу још из бјелопољске УРЕ, да је у европској држави, са поражавајуће ниским стандардом и трендом одласка младих, грађанима међу најважнијим – попис.

- Може да буде једино важан да бисмо имали тачне податке у попису из 2031. колико је младих Црногораца, Срба, Бошњака или Хрвата отишло из ове државе. Сигурни смо да ће за 10 година, ако наставимо да се пребројавамо наша дјеца отићи, а наши унуци ће се рађати као Нјемци, Швеђани, Американци. Ми ћемо се и даље бусати у јуначка, али старачка прса само са великом тугом- закључују.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 05:35