Блажић: Евидентно је закаснила интервенција законодавца (фото: ртцг.ме) / - Блажић: Евидентно је закаснила интервенција законодавца (фото: ртцг.ме)
26/11/2021 u 17:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Блажић ДФ-у: Све сте фино искомбиновали, само имате проблем како да изаберете новог "премијера" без избора

- Јавност чека на ваш одговор?? Којега неће ни добити, осим политикантске приче !!! Толико о Вама као “владоцима “ права - поручио је Блажић

Све сте то фино искомбиновали само имате проблем како да изаберете “новог” премијера и нову владу без парламентарних избора, поручио је Демократском фронту декан факултета за државне и европске студије Ђорђе Блажић.

  - Осим ако хоћете као ваши предходници у два наврата да “згазите” Устав ЦГ? Осим тога још већи проблем је како да “натјерате” предсједника да злоупотреби своје овлашћење из члана 103 Устава и одреди новог мандатара кад устав јасно прописује да предсједник Црне Горе одређује мандатара само након спроведених парламентарних избора и конституисања Скупштине ЦГ ! Или планирате да га “убједите” да у пола мандата Скупштине одреди новог мандатара па да после покренете поступак пред Уставним судом да је предсједник повриједио Устав, што би била неспорна правна чињеница а онда би након одлуке Уставног суда Скупштина разријешила потпуно уставно предсједника Црне Горе - навео је Блажић на Фејсбуку.

Поручио је ДФ-у да, ако мисле да би избор новог премијера био легалан, нек кажу на основу ког члана Устава предсједник ЦГ може одредити новог мандатара у мандату постојеће Скупштине.

 - Јавност чека на ваш одговор?? Којега неће ни добити, осим политикантске приче !!! Толико о Вама као “владоцима “ права - поручио је Блажић.

Подсјетимо, ДФ је представио Платформу у којој је поручио да ће подржати мандатара којег предложе Демократе и УРА,

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 09:07