Vladislav Bojović / - FOTO: DNP
28/03/2024 u 17:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bojović traži hitno saslušanje Milića, Novovića i Markovića

Poslanik Demokratske narodne partije Vladislav Bojović poručio je da će zatražiti hitno saslušanje direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), glavnog specijalnog tužioca (GST) i vrhovnog državog tužioca (VDT) zbog izjave lidera DNP-a Milana Kneževića koji je kazao da sumnja kako ga i dalje prate i prisluškuju.

- Nakon današnje press konferencije predsjednika DNP- a Milana Kneževića na kojoj je iznio nove dokaze o zloupotrebama ANB- a u borbi protiv političkih neistomišljenika, kao član Odbora za bezbjednost i odbranu, zatražiću hitno saslušanje direktora ANB- a, GST-a, VDT-a - kazao je Bojović.

Knežević: Ako sam saradnik stranih službi, neka me odmah uhapse

Bojović je rekao da priznanje glavne i odgovorne urednice M-portala Danice Nikolić da je ovaj portal objavljivao tekstove protiv Milana Kneževića koje su pisali službenici ANB-a, nije samo skandal, već krivično djelo iz nadležnosti SDT-a.

- Ako je tačno sve ono što su pisali službenici ANB-a o Milanu Kneževiću, a zbog čega tuži M-portal, onda on treba da bude procesuiran po hitnom postupku od strane SDT-a. Ali pošto sam uvjeren da se radi o zlouopotrebama i opasnim lažima navodno predstavljenim kao tajni podatak, onda koliko danas treba da budu lišeni slobode službenici ANB-a - kazao je on.

Poručuje da očekuje hitnu reakciju.

- Ne postoje dvije istine, niti mogu biti u pravu i Milan Knežević i spoljnji dopisnici M-portala iz ANB-a. Zato očekujem hitnu reakciju SDT-a, ali i predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu Miša Lakovića povodom još jednog kriminalnog incidenta i zloupotreba u bezbjednosnom sektoru - poručio je Bojović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 01:05