Чланови Предсједништва БС / - БС
16/08/2021 u 11:40 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бошњаци: Црној Гори је потребна нова влада

- Сви показатељи јасно указују да актуелна Влада није одговорила задатку. Бошњачка странка позива све политичке субјекте да се одмах крене у припрему ванредних парламентарних избора и да се кроз дијалог дође до потребне већине за усвајање изборних закона - кажу у БС

Предсједништво Бошњачке странке одржало је у недјељу у Петњици прву сједницу новог сазива, којом је предсједавао предсједник странке Ервин Ибрахимовић, а разговарано је о припремама за локалне изборе у Петњици, као и о актуелној политичкој ситуацији у Црној Гори.

У сусрет локалним изборима у Петњици, чије је одржавање планирано за новембар, Предсједништво је изабрало Јасмина Ћоровића, потпредсједника БС, за координатора у овој општини.

- Локални избори у Петњици представљају важан политички тренутак за све грађане Петњице и бројну дијаспору. Бошњачка странка је спремна да као и до сада саслуша све захтјеве грађана Петњице и све оно што је од виталног интереса за ову општину. У том смислу, кроз понуђени програм, Бошњачка странка очекује подршку грађана и добар резултат, како би на тај начин била незаобилазан чинилац будуће власти у овој општини - каже се у саопштењу БС.

На сједници Предсједништва анализирана је актуелна политичка ситуација. Констатовано је да су нетранспарентност и несналажење Владе Црне Горе, нешто што забрињава све грађане.

- Сви показатељи јасно указују да актуелна Влада није одговорила задатку. Бошњачка странка позива све политичке субјекте да се одмах крене у припрему ванредних парламентарних избора и да се кроз дијалог дође до потребне већине за усвајање изборних закона. Црној Гори је потребна нова Влада, са новим приступом на унутрашњем и међународном плану, Влада која ће се бавити рјешавањем нагомиланих проблема са којима се свакодневно суочавају грађани - истичу у БС.

На сједници је разговарано и о сусретима предсједника Ибрахимовића са амбасадоркама Сједињених Америчких Држава и Велике Британије, као и активностима његових сарадника са представницима дијаспоре.

Оцијењено је да је на састанцима са члановима дијаспоре констатовано да дијаспора помно прати политичка дешавања у Црној Гори и пружа пуну подршку политици Бошњачке странке.

    

Подгорица, 16. август 2021. године

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 18:16