Rajzing Rajnke i Božović / foto: ministarstvo pravde
06/08/2024 u 18:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Božović i Rajzing Rajnke: Crna Gora nema vremena za gubljenje i teme koje vraćaju u prošlost

Ministar pravde Bojan Božović sastao se danas sa ambasadorkom SAD Džudi Rajzing Rajnke. Tokom sastanka je naglasio da učlanjenje Crne Gore u EU i euroatlantske integracije ostaju glavni spoljnopolitički prioritet naše države na čemu će se, u narednom periodu raditi još predanije i dinamičnije.

- Nakon dobijanja pozitivnog IBAR-a po novoj metodologiji, Crna Gora nema vremena za gubljenje i za teme koje dijele i vraćaju u prošlost-  kazala je ambasadorka dodajući da od sada “sve zavisi od nas i da je sada naš glavni cilj ispunjenje svih zadataka iz završnih mjerila i učlanjenje u EU”, kao i da ćemo u tom smislu imati neupitnu podršku SAD.

Kako je saopšteno, ministar Božović se saglasio sa stavom ambasadorke Rajnke, zahvalio na podršci SAD te izrazio očekivanje da ta “podrška neće izostati ni u narednom periodu”.

Rajnke posjetila Investiciono-razvojni fond: Usklađivanje sa najboljim praksama u Evropskoj uniji

On je naglasio da su poglavlja 23 i 24, usvajanje propisa koji će regulisati zaštitu svih ranjivih grupa, stvaranje svih uslova za slobodan rad pravosudnog sistema uz odgovarajuću fizičku zaštitu objekata i zaposlenih, borba protiv korupcije, saradnja sa civilnim sektorom, samo neki od prioriteta u radu ovog resora u narednom periodu.

Božović je najavio da će intenzivirati komunikaciju i saradnju sa civilnim sektorom, diplomatskim korom i administracijom u Briselu.

- Na taj način ćemo najefikasnije nalaziti najbolja rješenje, usvajati najbolje prakse i rješavati sve zadatke iz evropske agende- kazao je Božović.

Nadalje se navodi da je ambasadorka Rajnke čestitala Božoviću novu dužnost i poželjela uspjeh na novom poslu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 18:50