Бошњачка странка, лого / - БС
27/02/2022 u 12:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

БС: Злочин у Штрпцима траjна опомена да се адекватно казне извршиоци и налогодавци

Из те партиjе казали су да и данас, 29 година након злочина у Штрпцима, диjеле бол и тугу са породицама убиjених путника из воза 671, коjи jе саобраћао на релациjи Београд-Бар

Бошњачка странка (БС) позвала jе Специjално тужилаштво да изведе пред лице правде починитеље свих злочина и њихове налогодавце и тражи адекватне казнене мjере у складу са међународним и националним кривичним нормама хуманитарног права.

Из те партиjе казали су да и данас, 29 година након злочина у Штрпцима, диjеле бол и тугу са породицама убиjених путника из воза 671, коjи jе саобраћао на релациjи Београд-Бар.

Из БС-а су рекли да ће остати упамћено да су недужни људи убиjени само због биљега свог имена.

- Зато jе 29 година чекања на многе одговоре у вези са тим злочином неприхватљиво дугачак период, што само повећава бол и тугу породицама убиjених - казали су из БС-а поводом обиљежавања годишњице од отмице и убиства 19 путника, коjе су српске паравоjне снаге починиле над Бошњацима отетим из воза на станици Штрпци.

Они су поручили да нема говора о правди ако скоро три децениjе од злочина, породице убиjених jош трагаjу за посмртним остацима наjмилиjих.

Из БС-а су рекли да jе злочин у Штрпцима траjна опомена да се одговорни пронађу, процесуираjу и адекватно казне.

- Позивамо Специjално тужилаштво, у чиjем jе мандату расвjетљавање и кажњавање одговорних за ратне злочине почињених на териториjи Црне Горе или изван ње уколико су починиоци црногорски држављани да предузме све законске мjере, изведе пред лице правде починитеље свих злочина и њихове налогодавце - каже се у саопштењу.

Из БС-а позвали су Тужилаштво да тражи адекватне казнене мjере у складу са међународним и националним кривичним нормама хуманитарног права.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 14:29