Budvanska URA / - GP URA
06/05/2024 u 12:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Budvanska URA: Izgradićemo podzemnu garažu sa preko 500 parking mjesta kod bivšeg Zeta filma

Na parcelama koje su u vlasništvu Opštine Budva i države Crne Gore, a koje se nalaze na prostoru ispred i oko bivšeg Zeta filma, moguće je i neophodno izgraditi veliku podzemnu garažu na dvije i tri etaže(u zavisnosti od idejnog projekta), saopštili su iz budvanske URA-e.

Kako su pojasnili, garaža bi imlala najmanje 500 novih parking mjesta, čime bi se u velikoj mjeri riješio problem parkiranja u najužem gradskom jezgru, tokom i van sezone.

Ovo najavljuju kao jedan od prioriteta nove opštinske vlasti u kojoj će, kako navode, Građanski pokret URA imati presudnu ulogu.

- Pa ćemo insistirati da isti bude realizovan u najkraćem mogućem roku tokom mandata nove lokalne uprave, saopštili su iz budvanske URA-e.

Oni podsjećaju da su navedene parcele decenijama zarobljene automobilima i da sa nadzemnim parkingom ne zadovoljavaju potrebe Budve ni van sezone, dok bismo sa velikom podzemnom garažom dobili preko 500 novih parking mjesta, ali i veliki nadzemni park i uređeni gradski trg.

- Treba preuzeti pozitivne primjere iz regiona - u kojima su lokalne uprave preporodile svoje mikrosisteme spuštanjem automobila ispod zemlje i stvaranjem velikih, prostranih parkova i trgova. Neupitna bi bila i isplativost ove investicije, jer su navedene lokacije već toliko tražene, da bismo sav uložen novac mogli vratiti kroz nekoliko godina, prihodima lokalnog preduzeća za naplatu parkiranja, navodi se u saopštenju.

Utvrđen redosled lista za izbore u Budvi

Iz URA-e koja na lokalnim izborima u Budvi nastupa samostalno, pod sloganom "drugačije", ističu i da dosadašnje lokalne uprave nisu imale viziju - kako Budva treba da izgleda za 10 ili 15 godina, već da je ukupan razvoj Opštine bio "ad hoc" i uvijek podređen interesima krupnog kapitala, šta se nakon lokalnih izbora konačno mora promijeniti.

- Mi ne želimo Budvu u kojoj se sukobljavaju klanovi ili u kojoj privilegovani investitori čerupaju javne resurse, za svoje interese. Želimo Grad visokog kvaliteta života svih građana, koji pruža fer uslove svima, ali vodi računa o ravnomjernom razvoju. Takvu, drugačiju Budvu ostvarićemo zajedno, nakon što 26. maja raščistimo mutne vode u kojima se naša Budva nalazi decenijama, zaključuju iz budvanske URA-e.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 00:25