/ - Демократе
09/05/2022 u 18:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ћеман: Морамо осјећати презир према онима који покушавају да се ките заслугама СДТ

Албин Ћеман, посланик Демократа, саопштио је да демократска Црна Гора на данашњи дан мора осјећати понос, када независне државне институције раде тачно онај посао који грађани Црне Горе очекују

Албин Ћеман, посланик Демократа у Скупштини Црне Горе, саопштио је да демократска Црна Гора на данашњи дан мора осјећати понос, када независне државне институције раде тачно онај посао који грађани Црне Горе очекују од њих, и за шта су пресудно гласали 30. августа желећи и тражећи промјене.

- Међутим, на данашњи дан морамо осјећати и презир према онима који покушавају да се ките заслугама СДТ, иако су током цијелог процеса избора Тужилачког савјета покушавали да бирају потпуно други састав тог тијела, а не овај који је изабрао Тужилаштво које данас спроводи овакве акције. Да будемо прецизнији, ваља подсјетити дотичне који данас банално покушавају преузети туђе заслуге, да су ово плодови рада Тужилаштва, а не извршне власти, и то оног Тужилаштва чији је независан Тужилачки савјет обезбиједила Демократска Црна Гора упркос незапамћеној медијској хајци и вишемјесечним подмуклим подметањима, а не они који се данас хвале, а до јуче су ТС покушавали претворити у партијско тијело које би бирало тужиоце мафије, а не грађана- навео је он.

Како је истакао, "а Демократе нису биле непоколебљиве у намјери да Црна Гора добије независан ТС, данас бисмо имали партијски ТС који би бирао “криптовано” Тужилаштво, а од борбе протв мафије, организованог криминала и корупције не би било ништа осим ћутања".

- Баш као што се мјесецима ћутало о списима Еуропола на начин да се јавности Црне Горе није рекла нити једна једина ријеч о свему, већ су се главни актери тих списа штитили и унапређивали у безбједносном сектору- поручио је Ћеман.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 00:30