/ - Фото: Цановић
28/01/2022 u 14:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Цановић: Позивање на одбрану изборне воље манипулација одлазећих министара

Он је казао да као предсједник Општине Плав није имао ниједан састанак са ресорним министрима задуженим за капиталне пројекте који се директно тичу локалног становништва

Одлазећа Влада потпуно је занемарила локалне заједнице и њено нечињење умногоме се одражава на општине на сјеверу, а неадекватан однос показала је и према општини Плав, казао је гостујући у емисији Градске РТВ “Знам да знаш”, функционер СД-а и предсједник Општине Плав, Нихад Цановић.

-Нијесмо задовољни односом Владе према Плаву. Због актуелне ситуације на државном, локални ниво је потпуно занемарен, па наредна влада мора промијенити приступ према сјеверу и локалним заједницама- рекао је Цановић.

Он је казао да као предсједник Општине Плав није имао ниједан састанак са ресорним министрима задуженим за капиталне пројекте који се директно тичу локалног становништва.

-Састанци су потребни како бисмо разговарали о предлогу буџета, приоритетима грађана Плава и шта је то што би, у најкраћем року, донијело бенефите локалној заједници- додао је Цановић.

Према Цановићевим ријечима дјеловање актуелна власти осиромашује Црну Гору.

-Не само да не доводе нове инвеститоре, већ и ови досадашњи одлазе. Инвеститори не виде перспективу у држави гдје се, из дана у дан, мијења однос према њима. Политичари дају себи за право да таргетирају одређене бизнисмене и називају их разним именима, а министар Јаков Милатовић је сам признао да нема нових инвестиција због нестабилне политичке ситуације-истакао је Цановић.

Цановић је навео да се за ову Владу вежу доминантно лоши резултати када је ријеч о економији, а све што је пласирано као добар производ, показало се као фарса.

-Програм “Европа сад” да би био ефикасан, морамо имати радна мјеста кроз која ћемо повећавати стандард грађана. Ова Влада то није имала у виду и бавила се политичким – маркетинг мјерама, а не конкретним проблемима. Министар је схватио да смо у праву и предложио да, кроз измјене закона, побољшамо одређене приходе. Оне нијесу прошле у парламенту и сада смо у ситуацији да ћемо зависити од воље министра финансија да ли ће, некој општини са сјевера, помоћи кроз текућу буџетску резерву- казао је Цановић.

Цановић сматра да констатација министара да је “Европе сад” већ дала резултате нонсенс, те истакао да смјеном актуелне Владе тај програм није угрожен, већ ће оно што је Скупштина усвојила спроводити било која наредна влада, била она техничка, мањинска или политичка.

Он је става да је актуелна Влада довела до статагнације када је у питању европска интеграција Црне Горе.

-Евидентно је да је дошла вода до пода и да је одређена парламентарна групација спремна да повуче једини исправан и одговоран потез - смијени владу која не даје резулате, која је заробила друштво и води ка стагнацији пута у ЕУ. Како је ЕУ главни спољнополитички циљ и ако не испоручујемо резултате, онда ова Влада заслужује смјену- рекао је Цановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 06:51