/ - ЦЕДИС илустрација
04/04/2022 u 16:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Челановић: Дођох, видјех, уништих ЦЕДИС - мото нове “ослобилачке” власти

Тако би се могло назвати управљање ЦЕДИС-ом од стране нове ослободилачке власти, која је за свега годину и по успјела да од профитабилне, направи губиташку компанију са десетомилионским губитко, навео је он

Генерално секретара СД-а, Милоша Челановића, казао је да је мото нове "ослободилачке" власи "Дођох, видјех, уништих"

- Тако би се могло назвати управљање ЦЕДИС-ом од стране нове ослободилачке власти, која је за свега годину и по успјела да од профитабилне, направи губиташку компанију са десетомилионским губитком! Нестварно је да монополистичка компанија буде у минусу за само годину дана. Посебно када знамо да је ЦЕДИС пословао у 2020. години са нето добитком од 770 хиљада еура, док у 2019. нето добит је била 2,6 милиона еура. Да не говоримо о неколико десетина милиона на рачунима које је ЦЕДИС имао у тренутку доласка економских магова из редова Демократа- навел је Челановић.

Како ј епоручио, али "рачуница је проста 400 новозапослених уз просјечну бруто плату од 1.500 еура даје јасно повећање трошкова ЦЕДИС-а од 7,2 милона еура".

- Када на то додамо трошак повећања откупа електричне енергије за покривање губитака на мрежи, а који је директно везан за гашење Комбината алуминијума долазимо до бројке од скоро 10 милиона еура минуса за некад једну од најбољих компанија у Црној Гори. И за крај један бесплатан савјет за Одбор директора ЕПЦГ… сагласнот за пребацивање средстава се тражи од свих акционара на Скупштини акционара ЕПЦГ, а не само од већинског акционара, и то тајно! О потенцијалној државној помоћи, трансферним цијенама и много чега другог ћемо други пут- навео је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 18:39