/ - МИЛОШ ЧЕЛАНОВИЋ
27/11/2021 u 12:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Челановић: Платформа ДФ-а удаљава ЦГ од Европе

Алтернатива је окупљање прогресивних снага, сматра он

Предсједник которских Социјалдемократа Милош Челановић саопштио је да платформа ДФ-а представља политички маневар којим овај политички субјекат покушава задржати позиције које је заузео “по дубини” и ојачати их министарским мјестима.

- Ова платформа је гурање под тепих најзначајнијих питања (проблема) Црне Горе- оцијенио је предсједник которских Социјалдемократа Милош Челановић.

Како је додао, у њој нема помена о ЕУ интеграцијама и обавезама које Црна Гора има као пуноправна чланица НАТО алијансе.

- Јасно је да би њоме још више био урушен Евро-Атлантски курс наше земље,као што је јасно да би усвајањем ове платформе Црна Гора изгубила партнерски однос који је пажљиво градјен како са ЕУ,тако и са САД. Недавно,прије само пар дана је јасно речено ко не може бити партнер САД. Па ваљда нема нико илузију да уласком ДФ-а у Владу (вјероватно са већинским бројем ресорних министара јер су се одрекли Премијерског мјеста), Црна Гора не би промјенила свој спојно-политички курс и урушила односе са нама најзначајнијим западним партнерима. Улазак Црне Горе у породицу Европских земаља и статус поузданог НАТО партнера нема алтернативу- истакао је Челановић.

Поручује, "на крају крајева,ова платформа не представља излазак из политичке и институционалне кризе,већ напротив,продубљивање исте".

- Чист покушај задржавања бирачког тијела пред пад Владе и евентуалне ванредна изборе.Алтернатива је јасна - ново регруписање на политичкој сцени, окупљање прогресивних истински европски оријетнисаних политичких и друштвених чинилаца, те скретање Црне Горе са погресног антиевропског и антицивилизацијског колосјека, којим се креце последњих 12 мјесеци- закључио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 18:04