Демократска партија социјалиста / - фото: ДПС
09/02/2022 u 20:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Цетињски ДПС нуди СДП-у мјесто потпредсједника парламента и два мјеста замјеника градоначелника

Из ДПС-а су у саопштењу подсјетили на предлоге који су изнијели како би дали максималан допринос успјеху тог процеса

Имајући у виду да се ближи рок за формирање локалне власти у Пријестоници, Демократска партија социјалиста поручује да Социјалдемократској партији нуди да  заједно формирају власт на Цетињу на начин што ће, у расподјели кључних функција у локалној управи, СДП-у припасти мјесто предсједника Парламента и два мјеста замјеника градоначелника, саопштили су из Одбора ДПС-а Пријетонице.

Саопштење ДПС- а преносимо интегрално:

Уз већ исказану спремност да дамо максималан допринос успјеху тог процеса, истовремено суочени с бројним манипулацијама које нас удаљавају од тог циља, подсјећамо вас да смо:

1. Понудили предизборну коалицију Социјалдемократској партији у циљу стварања снажног, грађанског, европског блока на Цетињу – СДП је то одбила.

2. Спремни да формирамо власт на Цетињу искључиво са партијама са којима дијелимо програмска начела, никако са УРА и Демократама.

3. У обавези да преузмемо највећу одговорност за управљање Пријестоницом, јер је то израз воље наших суграђана, исказане на локалним изборима.

4. Спремни да са СДП-ом подијелимо одговорност за будућност Цетиња, а што је, насупрот поменутим манипулацијама, представницима ове партије јасно саопштено током недавних преговора.

5. Спремни да идемо у опозицију уколико СДП, умјесто принципијелне, програмске коалиције са ДПС-ом, за политичке партнере изабере оне које ће Цетињани памтити по сузавцу и гуменим мецима 5. септембра и одлуци да се Цетињски манастир, де фацто, препише држави Србији.

6. Доказали да нам функције нијесу приоритет и тиме што смо једина партија која се унапријед обавезала да неће партиципирати у вршењу власти на државном нивоу након смјене Владе Здравка Кривокапића.

Као потврда претходно поменутог, искључиво вођени интересима Цетиња и Црне Горе, изнад свега поштујући повјерење које су нам Цетињани указали, уз то цијенећи и добар изборни резултат Социјалдемократске партије, принципијелно, а не вођени личним амбицијама, СДП-у нудимо да заједно формирамо власт на Цетињу на начин што ће, у расподјели кључних функција у локалној управи, СДП-у припасти мјесто предсједника Парламента и два мјеста замјеника градоначелника.

У сусрет избору предсједника Скупштине (подсјећамо да рок за достављање приједлога истиче 11.02. у 15х), спремни смо да дефинишемо програмске принципе и списак пројеката иза којих ћемо скупа стати, као и начин на који ће преостале функције у оквиру структуре локалне власти бити расподијељене. 

Пријатељи из СДП-а, као што смо га скупа бранили, желимо да скупа градимо наше Цетиње. Ако, пак, сматрате да су за тај посао позванији они које памтимо с Белведера, срећно вам било.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 03:23