Tamara Crnogorčić / - PES
28/01/2024 u 12:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Crnogorčić: Vjerujemo da će Marković vratiti povjerenje mladih u pravosuđe

Imenovanja koja su se desila u prethodnom periodu, veliki su iskorak ka članstvu u EU, koje podržava skoro 80 odsto mladih u Crnoj Gori, saopštila je Crnogorčić

Nakon pet godina v.d. mandata, konačno je izabran vrhovni državni tužilac u punom mandatu i time deblokirana ova, za društvo važna, institucija, saopštila je potpredsjednica omladinske organizacije Pokreta Evropa sad - Mladih Evrope, Tamara Crnogorčić.

- Rekordna podrška od 75 odsto poslanika u Skupštini, koji su glasali za novog VDT-a, dokaz je dobre saradnje opozicije i vlasti koju predvodi Pokret Evropa sad!, u pitanjima od društvenog značaja. Novi saziv Skupštine nastavlja da dokazuje da je spreman za sprovođenje reformi Imenovanjem gospodina Markovića za novog VDT-a izvršena je i konačna deblokada pravosuđa. Široki konsenzus partija dokazao je da su zajednički spoljnopolitički interesi bitniji od partijskih. Imenovanja koja su se desila u prethodnom periodu, veliki su iskorak ka članstvu u EU, koje podržava skoro 80 odsto mladih u Crnoj Gori, saopštila je Crnogorčić.

Vjeruje da će imenovanje Markovića, koje slijedi nakon brojnih hapšenja bivših visokih funkcionera, dodatno vratiti povjerenje građana, a prije svega mladih, u pravosuđe.

- Uvjereni smo da će novi VDT, zajedno sa GST-om, odgovoriti spremno na sve izazove koji mu predstoje i dati ključan doprinos konačnom uspostavljanju vladavine prava u našem društvu. Pravda ne smije da bude floskula, već temelj bolje Crne Gore svih nas, zaključuje u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 19:03