/ -FOTO: MINISTARSTVO FINANSIJA
19/05/2022 u 15:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дамјановић и Рајнке: Црна Гора је поуздан партнер САД

Министар финансија Александар Дамјановић разговарао је са амбасадорком Сједињених Америчких Држава у Црној Гори Џуди Рајзинг Рајнке о приоритетима у раду ресора финансија.

Амбасадорка САД је изразила задовољство састанком, уз поруку о снажној даљој подршци Црној Гори коју оцјењује поузданим партнером.

Kако је саопштено из Министарства финансија, разговарано је о унапређењу сарадње по питању инвестиција, посебно у области енергетике и инфраструктурних пројеката, као и размијењена мишљења о иницијативи за Отворени Балкан.

Дамјановић је нагласио да се од Министарства финансија (МФ), између осталог, може очекивати предвидивост, транспарентност, досљедност и стабилност у функционисању. Министар је указао да ће бити настављене политике које унапређују стандард грађана Црне Горе, уз додатну подршку осјетљивим категоријама друштва, посебно пензионерима.

Амбасадорка Рајнке је истакла важност транспарентности и подржала настојања Дамјановића да побољша повјерење у јавне институције.

Осврнула се и на активне случајеве реституције и привредне спорове у које су укључени грађани САД или њихови законити насљедници, казавши да цијени спремност министра Дамјановића да сарађује са Амбасадом на брзом рјешавању тих питања.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 23:55