Даниловић / Фото: Лазар Ружић
06/12/2021 u 20:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Даниловић: Наш је један мандат тврд као Урошев град

Уједињеној Црној Гори након јучерашњих избора у Мојковцу фалила само три гласа за други мандат

Пошто су медији данас писали да су након избора у Мојковцу Уједињеној Црној Гори фалила само три гласа за други мандат, огласио се лидер ове партије Горан Даниловић, наводећи да се нису "повили ни пред ким и неће никад". 

Наиме, на основу прелиминарних резултата јучерашњих локалних избора које је данас објавила Општинска изборна комисија (ОИK) Мојковац, Уједињена имаће један, Група грађана "Не дамо Мојковац" два, коалиција коју предводи ДПС 14, Демократе четири, УРА два, а коалиција "За Будућност Мојковца" осам мандата.

- Видјећете сви колико је ових мојковачких шест одсто велико када убрзо дође на ред Подгорица- поручио је Даниловић. 

Истакао је да Уједињена има своје достојанство и да га нису дали ни кад су покушали да их понизе у коалицијима.

- Нисмо поклекли ни када су нас удбаши оптуживали да смо удба, ни када су нас пањкали они који контролишу медије и државе. Нисмо се повили ни пред ким и нећемо никад. Знамо да нас слободни људи воле и поштују - дужни смо им тек да не посустанемо. Бићемо јачи сваким даном. На шест одсто освојених гласова од важећих листића у Мојковцу " машина" нам је одредила један мандат и нека буде тако. Сада, наравно, нисмо неопходни за власт, фалила су нам два гласа "да се питамо". Ако ће нова већина бити сигурнија овако ми се радујемо. Ипак, није до мандата него до људи. Правда је и истина, међутим, да се ми питамо са собом и без та два гласа, а то је најважније питање. Нека им је срећно али морају знати да су потрли боље од себе. Народ би рекао: да им добро учини. Ти незнани људи су већ опростили јер ми не умијемо да мрзимо. Нашем Мојковцу слава и част, а појединцима шта претекне - било је тако, тако ће и остати. Нашли смо и скоро 40 празних листића од свега103 неважећа. Мала епидемија "исте врсте" гласања без гласа. Разумијемо се колико ситни продавци душа у крупне, па и изборне ствари. Разумјели смо их одувијек. Они никада не би могли бити у наших шест одсто јер је то једна цијела неустрашива војска слободних људи. Срећно грађанима Мојковца, срећно "мандатним" побједницима. Наш један мандат је тврд као Урошев Град, а онај други, од јуче, који нам је "машина" узела данас, биће лако препознатљив - биће најтврђи међу нашим давнашњим пријатељима- закључио је Даниловић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 02:40