Горан Даниловић / - Приватна архива
25/01/2022 u 12:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Даниловић: Срби нису бирачко него људско тијело

Срби не ишту вођу него слободу, правду и једнакост. За њих и за српство каткад се може учинити највише ако се заћути, каже лидер Уједињене

Лидер Уједињене Црне Горе Горан Даниловић каже да не воли када своје политичке поступке правдамо одбраном српства. 

- Није ни поштено ни разумно тискати у сваку рупу, коју намјерно или из неспособности ископамо, живе и мртве Србе, њихова права и нешто мало преосталих живота.

Српство је растегљив појам, посебно у политичком вокабулару - каже Даниловић.

Истиче да су се пречесто, бранећи српство, заборављали Србе и њихова намјера да живе и радују се.

- Након 30. августа, нормалан и частан свијет, радовао се слободи. Онај српски дио тог свијета можда усрдније и гласније, за онолико колико је дуже трпио неправду.

Српство није ни ова ни она политичка елита, оно се не верификује кроз моје или ваше чланске карте, његова мјера није у броју министара у влади, није ни у броју српских посланика, српство је средина између оних богатих и гладних, скућених и обескућених, узвишених и понижених, срећних и несрећних. Српство је и брига за себе, али и за другога, широко отворена врата, часна намјера, вјера у себе, у правду, шанса да се живи нормалан људски живот и да се не робује страначким статутима и лидерским амбицијима. 

Срби нису бирачко него људско тијело - истиче лидер Уједињене.

Даниловић наводи да Срби нису гласачка машина - ни надљуди, ни подврста, нису роботизовани послушници него народ сличан многима, појединци и заједница, међусобно посвађани и ријетко помирени, углавном чешће несрећама него успјесима.

- Срби нису чепови за моје и ваше испробијане партијске каце, тампони за отворене ране настале у међупартијским обрачунима српских политичара.

Срби неће бити слободни, а српство васкрсло, када нас неколицина уђемо у владу, јер српство није ни у тројици ни у тридесеттројици. Нећемо васкрснути кад нестраначке Србе замијене страначки, него кад најбољи буду на најтежим мјестима - набраја Даниловић.

Истиче да због српства не морамо поднијети и принијети ниједну кадровску жртву. Српство није више у кадровима него у даровима.

- Српство није у форумима него и у подстанарским подрумима, није у играма него и у хљебу.

Срби су и вјерници и невјерници и људи и нељуди, политичари и лоши политичари, војници и дезертери, хероји и кукавице.

Дато нам је као и свим народима да по слободи бирамо и изаберемо -каже Даниловић. 

Напомиње да Срби не ишту вођу него слободу, правду и једнакост. Да за њих и за српство каткад се може учинити највише ако се заћути.

- Постидимо се, па ћемо побиједити - наводи у саопштењу Даниловић .

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 09:46